Simona Halep

Presa internațională e la picioarele Simonei Halep după calificarea în semifinale la Australian Open 2020! BBC: ”Kontaveit s-a aflat de partea greşită a ciocanului”

29.01.2020 | 07:03
Presa internationala e la picioarele Simonei Halep dupa calificarea in semifinale la Australian Open 2020 BBC Kontaveit sa aflat de partea gresita a ciocanului
ADVERTISEMENT

Presa internațională e la picioarele Simonei Halep după calificarea entuziasmantă în semifinale la Australian Open 2020.

Presa internațională e la picioarele Simonei Halep după calificarea în semifinale la Australian Open 2020: ”A fost nemiloasă”

Victoria fabuloasă Simonei Halep în fața lui Anett Kontaveit și calificarea în semifinale la Australian Open i-au adus româncei numai cuvinte de laudă din partea presei internaționale, care o consideră principala favorită la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

”A patra favorită nu a pierdut niciun set la această ediţie a turneului şi nu a fost niciodată în pericol pe Rod Laver Arena, dominând-o total pe jucătoarea de 24 de ani după ce a obţinut primul break, în al treilea ghem al meciului”, a scris BBC.

”Joacă un tenis de nivel înalt”

”Kontaveit, aflată la primul sfert de finală din carieră, a fost de partea greşită a ciocanului în sferturi. Halep a mişcat-o pe tot terenul şi a fost nemiloasă în a şti când să crească ritmul şi să termine punctele, încheind o superbă victorie cu al cincilea ei as”, au mai notat britanicii.

ADVERTISEMENT

”Mai în formă ca niciodată, Halep a trecut ca vântul în semifinalele Australian Open”, a titrat Associated Press. ”S-a antrenat în presezon departe de casă și este în căutarea celui de-al treilea titlu major. Nu a pierdut niciun set și e clar că joacă un tenis de nivel înalt”, au scris americanii.

”A putut să-şi exprime calităţile în condiţiile terenului foarte lent”

”Foarte robustă, Halep îşi urmează drumul ei. Românca, singura jucătoare care nu a pierdut vreun set, a dominat-o cu autoritate pe Kontaveit, obţinând biletul pentru semifinale. Jucătoarea estonă nu a găsit soluţii pentru a schimba ceva”, a scris L’Equipe.

ADVERTISEMENT

”Kontaveit şi-a pierdut braţul de fier la început şi şi-a lăsat adversara să-şi ia zborul. Foarte ascuţită fizic, numărul 3 mondial a avut un serviciu mai performant şi a putut să-şi exprime calităţile în condiţiile terenului foarte lent de la Australian Open”, au notat francezii.

”Halep a oferit un spectacol nemilos”

Sub titlul ”Halep se grăbește spre semifinale”, site-ul oficial al Australian Open scrie: ”Acoperind fără efort fiecare centimetru al terenului și aducând un joc agresiv care a copleșit-o pe Kontaveit, Halep se află în a șaptea semifinală de carieră. Românca a oferit un spectacol nemilos”.

ADVERTISEMENT

Halep a învins-o pe Kontaveit, scor 6-1, 6-1, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele Australian Open. Românca, care nu a mai pierdut o semifinală de Grand Slam de cinci ani, o va întâlni la Melbourne pe Garbine Muguruza. Partida a fost progrmată pentru joi dimineață, nu înainte de ora 06:30.

ADVERTISEMENT