Sport

Presa internațională exultă după ce Karim Benzema a primit Balonul de Aur: „Top Benz”. Cum a reacționat președintele Franței

Conform așteptărilor, Karim Benzema și-a trecut în palmares Balonul de Aur 2022, iar presa internațională nu a făcut economie la capitolul complimente.
18.10.2022 | 01:17
Presa internationala  exulta dupa ce Karim Benzema a primit Balonul de Aur Top Benz Cum a reactionat presedintele Frantei
Karim Benzema a primit Balonul de Aur de la ultimul francez care izbutea performanța, și el o legendă a fotbalului din Hexagon și a lui Real Madrid, Zinedine Zidane.
ADVERTISEMENT

Favorit indiscutabil în cursa pentru Balonul de Aur 2022, Karim Benzema a intrat în posesia trofeului. O mândrie și un vis din copilărie împlinit, după cum mărturisea francezul. Și un succes pe deplin meritat, așa cum au certificat-o cele mai importante canale media, care au scos în evidență, deloc zgârcite cu laudele, performanțele atacantului lui Real Madrid și al naționalei Franței.

Președintele Franței, între primii care au reacționat după triumful lui Karim Benzema

Imediat după anunțul oficial, pe rețelele sociale au început să curgă mesajele de felicitare. De la jurnaliști cu greutate în fenomen, precum Fabrizio Romano, la președintele Franței, Emmanuel Macron.

ADVERTISEMENT

Spaniolii nu au făcut economie de figuri de stil după ce Karim Benzema a primit Balonul de Aur

Nici presa internațională nu s-a lăsat mai prejos. ”AS” a titrat ”Benzema de Aur”. Și, într-un editorial semnat de Andres Onrubia, menționa între altele: ”Atacantul francez a primit primul Balon de Aur într-o ceremonie de neuitat care, în sfârșit, a făcut dreptate unui jucător care a fost neînțeles mulți ani, dar cu un palmares care l-ar putea așeza la masa marilor legende ale sportului rege”.

”Benzema a câştigat primul său Balon de Aur”, a notat Marca. Care a amintit că Florentino Perez, omul pe care l-a cunoscut în urmă cu 14 ani în sufrageria sa din Lyon, și i-a devenit unul dintre cei mai loiali suporteri, nu a ratat prilejul de a asista la eveniment.

ADVERTISEMENT

În timp ce Mundo Deportivo a scris: ”Dacă lucrurile care costă cel mai mult în viață sunt cele care se bucură cel mai mult, fericirea lui Benzema trebuie să fie infinită.

Francezul a câștigat Balonul de Aur după o carieră impecabilă. Completată cu ultima Ligă a Campionilor, câștigată cu Real Madrid în urmă cu câteva luni.

ADVERTISEMENT

Cel mai altruist fotbalist a fost recunoscut ca fiind și cel mai bun individual. O icoană a unei echipe obișnuită să facă din imposibil o simplă rutină…”

Nici jurnaliștii din alte țări nu s-au lăsat mai prejos

Acasă, în Franţa, principalul cotidian, L’Equipe, a anunțat succesul lui Karim cu titlul ”Regele Benzema”. În timp ce Le Parisien, în același ton, a scris ”Benzema a fost încoronat”.

ADVERTISEMENT

”Triumful lui Karim”, a fost alegerea pentru Gazzetta dello Sport, iar Corriere dello Sport a mers pe titlul ”Balonul lui Benzema”. În fine, The Sun a titrat ”Top Benz”.

Este însă, desigur, doar începutul.

ADVERTISEMENT