Sport

Presa internațională exultă după Franța – Germania 1-0: „Spectacol, emoții și campioni! Autogolul lui Hummels îi face fericiți pe francezi”

Cele mai importante publicații sportive ale lumii sunt impresionate de victoria Franței în fața Germanei și îi prevăd un parcurs lung în actuala ediție a Campionatului European.
16.06.2021 | 01:31
Presa internationala exulta dupa Franta  Germania 10 Spectacol emotii si campioni Autogolul lui Hummels ii face fericiti pe francezi
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a obținut o victorie la limită, scor 1-0, jocul prestat de naționala Franței în fața reprezentativei Germaniei le dă speranțe jurnaliștilor din Hexagon.

Și nu sunt singurii care se așteaptă ca elevii lui Didier Deschamps să aibă un parcurs cât mai lung la Campionatul European. „Autogolul lui Hummels îi face fericiți pe francezi”, au titrat italienii de la Gazzetta Dello Sport, fascinați de spectacolul din teren.

ADVERTISEMENT

În schimb, după această înfrângere, pentru „panzere” nu mai rămâne altă variantă decât victoria în următoarea partidă din grupa F, contra Portugaliei lui Cristiano Ronaldo. Duelul este programat sâmbătă, 19 iunie, la ora 19:00.

Presa franceză exultă după victoria cu Germania

Les Bleus câștigă împotriva Germaniei și au un start perfect la Campionatul European”, a titrat L’Équipe, imediat după meci. În ciuda faptului că victoria naționalei „Cocoșului Galic” a fost obținută în urma unui autogol, jocul prestat de Mbappe și compania i-a entuziasmat pe jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Conduși de o puternică ”Marseilleză”, Les Bleus le-au reamintit câtorva milioane de telespectatori că nu au devenit campioni mondiali în 2018 pe baza unei neînțelegeri. Echilibrată, dar și imprevizibilă uneori, echipa noastră a învins Germania în urma autogolului marcat de Mats Hummels.

Cu acest succes, Franța urcă pe locul al doilea în Grupa F, în spatele Portugaliei, care a obținut victoria în fața Ungariei – scor 3-0 – și să confirme că așteptările nu sunt deloc exagerate”, au remarcat aceștia.

ADVERTISEMENT

Gazzetta Dello Sport: „Autogolul lui Hummels îi face fericiți pe francezi”

Și italienii de la Gazzetta Dello Sport au remarcat eficiența din atacul naționalei conduse de Didier Deschamps, care și-a trecut în cont o sumedenie de ocazii, dar și două goluri, anulate, însă, de VAR, pentru poziții afară din joc. Nu l-au iertat, în schimb, pe fundașul german Mats Hummels.

Spectacol, emoții și campioni! Autogolul lui Hummels îi face fericiți pe francezi”, au titrat jurnaliștii din Peninsulă, convinși că francezii au cea mai bună echipă de la această ediție a Campionatului european.

ADVERTISEMENT

Franța câștigă, Germania pierde. Meciul considerat punctul culminant al etapei grupelor nu a dezamăgit. În ciuda înfrângerii cu 1-0, din cauza autogolului lui Hummels, elevii lui Joachim Low nu au ieșit deloc din joc, ba chiar au avut câteva șanse de a reveni pe tabelă.

Franța și-a confirmat, însă, statutul de cea mai bună echipă a turneului: fără puncte slabe, cu fotbaliști care pot schimba oricând jocul, un atac stelar, mijlocașii de marcă Pogba și Kanté, dar și doi fundași centrali solizi”, a scris Gazzetta Dello Sport.

Marca: „Autogolul lui Hummels decide un meci de zile mari”

Nu a fost o finală, n-a fost o semifinală sau un sfert, ci un prim meci din grupele Campionatului European, între doi coloși, dar ne-a lăsat cu sentimentul unei finale. Ar fi o crimă ca una dintre aceste două echipe să fie eliminată încă din faza grupelor, dar victoria Portugaliei în fața Ungariei face posibil un astfel de scenariu.

Franța a câștigat, bineînțeles, în urma autogolului lui Hummels, dar ambele echipe au dat un adevărat recital în această seară, fiecare în felul ei. Păcat că doar 14.000 de spectatori au avut acces în tribunele Allianz Arena”, au punctat spaniolii de la Marca.

ADVERTISEMENT