Fotbal intern

Presa internațională îl elogiază pe Ianis Hagi după primul gol sub „tricolor”: „A fost cheia meciului”

26.03.2021 | 13:05
Presa internationala il elogiaza pe Ianis Hagi dupa primul gol sub tricolor A fost cheia meciului
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi și-a încununat cel mai bun sezon al carierei cu golul victoriei din meciul cu Macedonia de Nord, iar presa din lumea întreagă a marcat momentul primei reușite a fiului lui Gică Hagi sub ”tricolor”.

Aruncat în luptă în ultimele 10 minute ale înfruntării de pe Arena Națională, Ianis a avut timp suficient să se facă remarcat. A înscris cu un șut în forță, la colțul lung și a adus primele 3 puncte ale României în campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Momentul de grație al șeptarului de la Rangers nu a trecut neobservat, jurnaliștii întrecându-se în a elogia reușita lui Hagi, despre care s-a spus în repetate rânduri că ar avea un conflict cu selecționerul Mirel Rădoi.

„Guia de futebol” îl laudă pe Ianis Hagi: ”S-a întâmplat ceva special”

Din Europa până în America de Sud, aprecierile curg la adresa lui Ianis Hagi. Brazilienii de la „Guia de Futebol” au recunoscut că meciul ar fi trecut neobservat fără reușita lui Ianis Hagi din minutul 85.

ADVERTISEMENT

”În nod normal, nu am scrie despre România şi Macedonia de Nord, dar s-a întâmplat ceva special: România a fost egalată de la 2-0 în doar două minute, când fiul unui fost jucător celebru a intrat în scenă. Campion cu Rangers, Ianis Hagi (22 de ani), fiul legendarului Gică Hagi, a înscris golul victoriei”, a titrat sursa menționată.

”Introducerea lui Ianis Hagi pe teren, în locul lui Florin Tănase, cu 10 minute înainte de final, a fost cheia. Fiul legendarului Gică Hagi a înscris golul victoriei, cu 4 minute înainte de final”, au amintit spaniolii de la AS.

ADVERTISEMENT

Reușita lui Hagi a fost evocată și de scoțienii de la Rangers Chat, care au scris: ”Ianis Hagi tocmai a înscris primul său gol pentru România şi în acelaşi timp golul victoriei cu Macedonia: 3-2”.

Și UEFA a marcat momentul de strălucire a lui Ianis: ”Aplauze pentru Ianis Hagi, care a adus victoria României în meciul cu Macedonia de Nord, în calificările pentru Cupa Mondială”.

ADVERTISEMENT

Sezonul carierei pentru Ianis Hagi

În vârstă de 22 de ani, Ianis Hagi a avut un ultim sezon impresionant. A câștigat titlul în Scoția, cu Rangers și ar putea face obiectul unei reveniri în Italia, unde este pe lista de achiziții a lui Lazio Roma.

A debutat în Liga 1 pe 5 decembrie 2014, pe când avea doar 16 ani. Și-a trecut în palmares un titlu și o Supercupă cu Viitorul Constanța, iar mai apoi a câștigat și Supercupa Belgiei cu Genk.

La echipa națională de seniori a României a debutat într-o zi de 17 noiembrie, 2018, într-un meci contra Lituaniei și a adunat, după meciul cu Macedonia de Nord, 18 apariții în tricoul României.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,38 este cota pentru ”ambele marchează şi peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT