Sporturi

Presa internațională intervine în conflictul Țiriac – Ohanian: “Prestaţia Serenei Williams le-a închis gura multor contestatari”

17.02.2021 | 12:01
Presa internationala intervine in conflictul Tiriac  Ohanian Prestatia Serenei Williams lea inchis gura multor contestatari
ADVERTISEMENT

Presa internațională intervine în conflictul iscat între Ion Țiriac și soțul Serenei Williams după partida pierdută de Simona Halep la Australian Open. Alexis Ohanian l-a atacat pe fostul mare tenismen român printr-un mesaj postat pe Twitter, imediat meci, fapt ce a a provocat reacții în lanț.

Scandalul s-a amplificat, urmând și alte intervenții legate de acest subiect, inclusiv din partea lui Ilie Năstase. Presa a comentat cele întâmplate și nu s-a abținut să puncteze intervenția lui Ion Ion Țiriac, fiul magnatului român.

ADVERTISEMENT

Printre cuvintele jignitoare folosite de soțul Serenei la adresa lui Ion Țiriac, s-au numărat “clovn, rasist și sexist”. Insultele vin după ce Țiriac o îndemna pe Serena Williams să se retragă din cauza vârstei înaintate.

Presa internațională: “Prestația Serenei Williams le-a închis gura multor contestatari!”

“Soţul Serenei Williams a lansat un nou atac la adresa patronului Madrid Open, Ion Ţiriac, după victoria Serenei Williams în faţa Simonei Halep, 6-3, 6-3, pe Rod Laver Arena. Prestaţia Serenei Williams le-a închis gura multor contestatari, iar Ion Ţiriac a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici. După succesul soţiei sale, Ohanian l-a criticat dur pe Ţiriac pe social media”, a scris MSN.com.

ADVERTISEMENT

Cotidianul New York Post a stat cu ochii pe Alexis Ohanian, i-au observat emoțiile din timpul meciului dar și postarea jignitoare la adresa lui Ion Țiriac: “Purtând un tricou cu ‘cea mai mare sportivă’, Alexis Ohanian, co-fondatorul Reddit, a transmis clar încă de la început că este suporterul numărul 1 al soţiei sale. Chiar înainte ca meciul să înceapă, Ohanian era agitat, iar gesturile sale au fost elocvente.

În timpul meciului, Ohanian a strâns pumnul, s-a bucurat, a încurajat-o pe Serena, a bătut din palme şi s-a ridicat de pe scaun aproape la fiecare punct câştigător al soţiei sale. După meci, Ohanian a postat pe Twitter un mesaj pentru miliardarul Ion Ţiriac, care afirmase că Serena ar trebui să se retragă, din cauza vârstei şi a greutăţii”.

ADVERTISEMENT

FoxSports: “Episod urât în scandalul din tenis”

FoxSports a atras atenția asupra modului în care scandalul dintre cei doi a degenerat: “Neîncredere şi dezgust: episod urât în scandalul din tenis, după ce fiul lui Ion Ţiriac s-a implicat în poveste. Scandalul dintre Ion Ţiriac şi Alexis Ohanian şi-a consumat un nou episod. Serena Williams a învins-o pe Simona Halep, 6-3, 6-3, iar Ohanian l-a atacat din nou pe Ţiriac, care afirmase că sportiva din SUA ar trebui să se retragă. Fiul lui Ion Ţiriac, Alexandru, a ieşit şi şi-a apărat tatăl, duă criticile primite. A postat o scrisoare deschisă, dar a fost şi el apostrofat pe social media.”

Yahoo Sports a evidențiat tricolul purtat de Ohanian în tribune, dar și faptul că acesta nu a uitat de afirmațiile din trecut ale lui Ion Țiriac: “Co-fondatorul Reddit a fost în loja Serenei, alături de antrenorul Patrick Muratoglou, şi a purtat un tricou sugestiv, cu „cea mai mare sportivă”. Deja un susţinător vocal al Serenei, atât pe teren, cât şi în afara lui, Alexis Ohanian a lansat un atac pe Twitter la adresa contestatarilor.

ADVERTISEMENT

Ohanian şi-a îndreptat criticile spre Ion Ţiriac, fostul jucător de tenis român care a sugerat că Williams este prea bătrână pentru a mai juca tenis. Se pare că Ohanian are o memorie foarte bună, din moment ce a scris asta imediat după victoria în faţa Simonei Halep. Prezenţa entuziastă şi vocală a lui Ohanian la Melbourne Park nu a trecut neobservată.”

ADVERTISEMENT