Fotbal intern

Presa internațională la picioarele lui Ianis Hagi! „Messi din Carpați! Execută loviturile libere la fel de bine ca tatăl său, dar cu piciorul drept”

17.10.2018 | 14:18
Presa internationala la picioarele lui Ianis Hagi  Messi din Carpati Executa loviturile libere la fel de bine ca tatal sau dar cu piciorul drept

Presa internațională este la picioarele lui Ianis Hagi după golul marcat de acesta direct din lovitură liberă în jocul România – Liechtenstein! Cele mai mari publicații sportive din Europa l-au ridicat în slăvi pe fiul lui Gheorghe Hagi. Mai mult de atât, jurnaliștii străini nu s-au ferit de comparații și au scris că Ianis seamănă foarte mult ca joc cu tatăl său.

De altfel, Ianis Hagi este considerat marele protagonist al serii. Francezii de la L’Equipe cred că transferul său din iarnă de la Fiorentina la Viitorul devine o mutare inspirată făcută atât de jucător, cât și de managerul echipei, Gheorghe Hagi.  “Ianis Hagi a reușit un gol superb în calificările pentru Campionatul European de tineret. Revenit în țara natală la începutul acestui an, fiul lui Gică Hagi nu stagnează”, au continuat ziariștii francezi.

Presa internațională la picioarele lui Ianis Hagi!

“România s-a calificat la Europeanul de tineret, iar marele protagonist a fost Ianis Hagi, care a marcat un gol nebun din lovitură liberă, fiind aplaudat din tribune de tatăl său și sora Kira”, au scris și italienii de la Gazzetta dello Sport. Spaniolii de la Marca au dus lucrurile chiar mai departe.  “Fiul lui Hagi execută loviturile libere la fel de bine ca tatăl său, dar cu piciorul drept”.  Titlul serii a venit însă de la șeful departamentului sportiv al englezilor de la The Times. Ianis Hagi a fost supranumit “Messi din Carpați” de către Martyn Ziegler.

Naționala Under 21 de ani a României s-a calificat la turneul final din 2019 găzduit de Italia și San Marino. Este pentru prima oară după o pauză de 20 de ani când tricolorii mici ajung la Campionatul European. În ultima partidă, elevii lui Mirel Rădoi au învins fără drept de apel reprezentativa Liechtensteinului, scor 4-0, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.

  • 24 de puncte au acumulat tricolorii mici în campania de calificare la CE 2019