Sport

Presa internațională lasă superlativele pentru retur după Real Madrid – Manchester City 1-1: ”Minunea lui De Bruyne deschide șansa răzbunării”

Presa internațională a scris despre prudența cu care s-a jucat în meciul Real Madrid - Manchester City 1-1 și apreciază că cele două echipe au lăsat artificiile pentru retur.
10.05.2023 | 00:53
Presa internationala lasa superlativele pentru retur dupa Real Madrid  Manchester City 11 Minunea lui De Bruyne deschide sansa razbunarii
Presa internațională a scris despre prudența cu care s-a jucat în meciul Real Madrid - Manchester City 1-1 și apreciază că cele două echipe au lăsat artificiile pentru retur. Sursă foto: sport.es
ADVERTISEMENT

Pe Santiago Bernabeu a fost un joc în care cele două forțe ale Europei nu au riscat foarte mult și s-au mulțumit cu acest rezultate de egalitate care le păstrează cu șanse pentru calificarea în marea finală de la Istanbul.

Presa internațională, reținută după Real Madrid – Manchester City 1-1

La finalul partidei Real Madrid – Manchester City 1-1, din prima manșă a semifinalelor Champions League, presa internațională a notat că cele două combatante au mizat mai mult pe ideea de a nu pierde, decât să caute un succes care să le pună într-o situație favorabilă.

ADVERTISEMENT

”Minunea lui De Bruyne deschide șansa răzbunării”, a titrat The Sun. ”Nu contează câte goluri înscrie Erling Haaland în acest sezon sau câte recorduri șterge din cărțile de istorie.  Kevin De Bruyne rămâne cel mai important jucător al lui Manchester City în meciurile care contează.

A făcut un joc magnific, a pulsat de clasă, a clocotit de ciudă și a lăsat toată Europa să-l privească. City ar putea crede că are avantaj, dar Real a demolat Liverpool pe Anfield și Chelsea pe Stamford Bridge și nu se teme de aceste meciuri mari”, au scris jurnaliștii englezi.

ADVERTISEMENT

Englezii așteaptă cu nerăbdare returul

”Superbul gol al lui De Bruyne îi aduce lui Manchester City avantajul”, este titlul dat de The Guardian, care a mai notat: ”Pentru City, demonii s-au rotit la locul unde totul a mers atât de groaznic în semifinala din sezonul trecut. Orice ar putea face Vinicius, la fel de bine o poate face și De Bruyne”.

Sub titlul ”De Bruyne a ridicat nivelul pentru City”, Daily Mail a scris: ”Vinicius a marcat un trasor, dar apoi De Bruyne a egalat. City a controlat jocul în prima perioadă, dar Realul a fost mai bună în a doua. City scoate o remiză înainte de returul de pe Etihad. Avantaj pentru ei?”

ADVERTISEMENT

”Două goluri grozave împart prada dintr-un joc minunat care ne pregătește pentru revenirea apetisantă de miercurea viitoare de pe Etihad. Un șir de parade ale lui Ederson și Courtois au făcut ca meciul să se termine la egalitate”, a notat și The Telegraph.

Precedentele care îi fac pe spanioli să fie optimiști

”Două echipe grozave, două lovituri de tun… și ne revedem la Manchester”, a titrat Marca. ”Un meci grozav la Bernabeu. City a dominat din start, dar Madrid a găsit oxigen atunci când a fost cel mai greu, iar Vinicius a marcat un gol.

ADVERTISEMENT

Și apoi, aproape la fel, dar de cealaltă parte. Madrid a dominat, a avut ocazii, nu a ucis… iar De Bruyne a inventat un șut de la distanță pentru a aduce egalarea. Poate că echipa lui Ancelotti regretă acest egal, pentru că a avut mai multe ocazii chiar dacă a avut mai puțină posesie”, a scris sursa citată.

Sub titlul ”Va fi un meci lung”, cotidianul As notează: ”Va trebui să fie fără fanii de pe Bernabeu în spate și fără un avantaj, dar Madridul a mai trecut de multe ori prin asta. O lovitură a lui De Bruyne a compensat alta a lui Vinicius și totul se va rezolva la Etihad.

A fost un meci în care perioadele de dominare au fost împărțite, dar în care s-a jucat mai ermetic decât se aștepta. Haaland a fost o victimă a impecabilului Rudiger. Madridul a fost aproape de a fi pe cai mari, dar a lipsit ca Benzema să-și scoată Balonul de Aur din dulap”.

Ancelotti, lăudat de presa catalană

Jocul de pe Bernabeu a fost analizat și de presa catalană. ”Real Madrid și City lasă totul pentru Manchester”, este titlul dat de Mundo Deportivo. ”Cele două echipe au arătat că ar putea fi perfect în finală. City a pornit favorită, dar acest lucru nu s-a reflectat în iarbă. Periculosul Haaland a suferit între Rudiger și Alaba, a scirs sursa citată.

”Vinicius și De Bruyne au aprins artificiile”, a titrat publicația Sport, care a mai notat: ”În ziua în care Carlo Ancelotti l-a egalat pe Sir Alex Ferguson ca antrenor cu cele mai multe apariții din istoria Champions League, 190, italianul  a semnat o remiză împotriva celui mai puternic rival din Europa, Manchester City.

Experiența lui îi permite să-și optimizeze resursele, să valorifice deficiențele rivalei și s-a așezat să joace șah cu Guardiola. Un gol al lui Vinicius i-a pus pe albi în avantaj și altul de la De Bruyne transformă meciul de la Manchester într-o finală”

ADVERTISEMENT