News

Presa internațională, laude pentru Laura Codruța Kovesi! „Și-a luat revanșa după ani de luptă cu șicanele clasei politice”

20.09.2019 | 10:12
Presa internationala laude pentru Laura Codruta Kovesi Sia luat revansa dupa ani de lupta cu sicanele clasei politice

Presa internațională a avut numai cuvinte de laudă pentru Laura Codruța Kovesi! Astfel, susținerea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție este una fără precedent și victoria ei nu este considerată una a României, ci a Uniunii Europene împotriva guvernului Vioricăi Dăncilă. De altfel, pentru Europa, Laura Codruța Kovesi pare să reprezinte simbolul perfect și comun al luptei anticorupție.

Presa internațională, laude pentru Laura Codruța Kovesi!

France 24 nu a ezitat și a descris-o drept spaima politicienilor români. „Kovesi și-a luat revanșa după ani de luptă cu șicanele clasei politice duse până în punctul unei obsesii a guvernului român”, au notat aceștia. Reuters și Euronews vorbesc despre fosta șefă DNA ca despre un cavaler anticorupție care este pregătit acum să ducă bătălia supremă la nivelul Uniunii Europene.

Presa din Germania vede total diferit lucrurile. Die Welt, dar nu numai, consideră că viitoarea numire a Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European este o înfrângere pentru guvernul de la București a cărei opinie contrară a fost ignorată de cele mai multe state din Consiliu. Tot despre ralierea europeană din jurul lui Kovesi scrie și AFP care o descrie drept fostul țar anticorupție din România.

Presa internațională, laude pentru Laura Codruța Koveși! Laura Codruța Koveși
Laura Codruța Koveși a fost șefa DNA. Sursa foto – facebook

„Și-a luat revanșa după ani de luptă cu șicanele clasei politice”

Și mesajele politicienilor europeni par să meargă pe aceeași linie, una în care Kovesi a acaparat totul, în timp ce guvernul condus de Viorica Dăncilă a terminat făcându-se de râs. Manfred Weber, lider al popularilor europeni, vorbește despre votul dat ei ca despre un succes al luptei împotriva corupției după luni de atacuri ale guvernului de la București la adresa Laurei Codruța Kovesi, atacuri nu întotdeauna fair play.

Guy Verhofstadt, reprezentant al grupului Renew Europe din Parlamentul European, consideră că Laura Kovesi este cea mai potrivită persoană să ocupe funcția de procuror-șef european. Și grupul verzilor a aplaudat numirea lui Koveși. Felicitări au venit și din partea Evei Joly, activistă anticorupție din Franța devenită europarlamentar și cu care Laura Codruța Kovesi a fost deseori comparată. „Îi salut curajul și perseverența în fața corupților care au încercat să o distrugă”.