Sporturi

Presa internațională o elogiază pe Simona Halep. “O sportivă și o personalitate desăvârșită”

12.06.2018 | 23:32

Presa internațională continuă să laude ascensiunea Simonei Halep, care a reușit să câștige primul trofeu de Grand Slam din carieră. Una dintre cele mai bune publicații de sport din lume i-a adus un elogiu sportivei, despre care scrie că este “o sportivă și o personalitate desăvârșită.”

“A pierdut primul set pe care l-a jucat, cu Alison Riske. A fost trimisă să joace pe terenul 18, în turul 3. A fost condusă cu 0-4 şi a pierdut primul set cu Angelique Kerber, în sferturi. A fost outsideră în meciul din semifinale cu Muguruza. Şi a fost atât de departe de Stephens, în finală, încât părea că şi-a spus: ‘E gata, s-a terminat, acum doar bucură-te de meci’. Evident, momentul în care un juctor simte că nu mai are nimic de pierdut este acela în care devine cel mai periculos. Doar întrebaţi-i pe adversarii pe care i-a avut Novak Djokovic de-a lungul anilor. Dar, spre deosebire de Djokovic, Halep nu a început din senin să trimită lovituri câştigătoare. A făcut ceva mult mai dificil: a luat-o pas cu pas. A jucat în forţă, dar nu riscant. A lovit şi a alergat, a lovit şi a alergat, a lovit şi a alergat şi a câştigat. A câştigat pe calea cea grea”, a scris Steve Tignor în Tennis Magazine.

Autorul articolului “Cinci poveşti care definesc Roland Garros” a adăugat că Simona a reușit toate loviturile de care avea nevoie, deși i-a fost atât de greu încât a spus că nu mai poate respira în primul game. “Asta este ceea ce o face o sportivă şi o personalitate specială. Felul ei de a fi puternică şi vulnerabilă, nervoasă şi feroce, fatalistă şi persistentă, volatilă şi consistentă, o perfecţionistă şi cineva care vrea să accepte înfrângerile şi se întoarce pentru mai mult.”

Simona Halep este elogiată de presa internațională după triumful de la Roland Garros

“Halep e all in şi ne lasă să vedem totul. Ştim cât de greu a fost drumul său, pentru că de-a lungul anilor am văzut-o în ochii ei şi am auzit-o în cuvintele ei. La Paris, în sfârşit, am putut să fim părtaşi la descătuşarea ei şi la bucuria ei. Pentru unii dintre noi care ne aflam acolo, a meritat toată călătoria”, scrie în încheierea articolului.