Sporturi

Presa internaţională o pune la punct pe Halep: “Are un bilanţ dezamăgitor în primul tur la turnee de Grand Slam”

Cotidianul francez L'Equipe a comentat eşecul Simonei Halep în faţa lui Shelby Rogers în primul tur la Australian Open:...
17.01.2017 | 00:06
Presa internationala o pune la punct pe Halep Are un bilant dezamagitor in primul tur la turnee de Grand Slam
ADVERTISEMENT

Cotidianul francez L’Equipe a comentat eşecul Simonei Halep în faţa lui Shelby Rogers în primul tur la Australian Open:

“Simona Halep este primul cap de serie care cade la Melbourne, încă din primul tur. Lovită la genunchi, Halep nu a putut să mai joace la nivelul ei şi nu a în fost în stare să reziste în faţa unui adversar căruia nimeni nu-i dădea nici o şansă.

ADVERTISEMENT

equipe

Spectatorii veniţi pe arena Rod Laver nu s-ar fi aşteptat niciodată să asiste la o asemenea surpriză. Problema de la genunchi a rupt tot jocul româncei. Rogers, numărul 52 mondial, a lovit în forţă şi precis şi a obţinut o victorie uşoară, greu de anticipat. Să nu uităm că americanca făcuse şi un Roland Garros foarte bun anul trecut, eliminînd două jucătoare puternice, cehoaicele Karolina Pliskova şi Petra Kvitova, ajungînd pînă în optimi de finală”

Tabloidul britanic Daily Mail scrie despre eşecul Simonei:

“Simona Halep este prima victimă ilustră la Australian Open. Halep era creditată cu şanse destul de mari la cîştigarea turneului, dar a ieşit din primul tur, la fel ca în anul trecut. De această dată a fost şi o problemă medicală care a oprit-o pe favorita numărul 4 să joace ceea ce ştie. Durerile de la genunchi au dus la solicitarea medicului turneului după ce a pierdut primul set, dar nici tratamentul primit nu a avut vreun efect. Românca a fost uşor de depăşit în al doilea set şi a declarat după meci faptul că nici nu mai putea alerga la mingile trimise de americanca Shelby. Totuşi, Halep a ţinut să precizeze că nici un moment nu a vrut să se retragă de pe teren şi a felicitat-o pe adversara sa, care a meritat victoria”.

ADVERTISEMENT

daily

Siteul WTA Tennis scrie că Simona Halep nu a mai putut face faţă, după ce problema de la genunchiul stîng, existentă încă de la turneul de la Shenzen, a reapărut şi mai acută, împieedicînd-o să îşi facă jocul obişnuit. “Halep se pregătise serios şi din timp pentru Australian Open, în care îşi punea mari speranţe, dar coşmarul accidentării de la genunchi i-a ruinat toate aşteptările şi toate eforturile. Rogers, foarte fericită după meci, anunţă că a venit la Melbourne să stea cît mai mult şi spune că a lăsat în urmă accidentările care i-au stopat ascensiunea anul trecut, după ce jucase foarte bine la Roland Garros.

Canalul american ESPN scrie că Simona are de acum un bilanţ dezamăgitor în primul tur la turnee de Grand Slam, 17-10, care nu e admisabil pentru o jucătoare din Top 10.

ADVERTISEMENT

Despre problema eliminărilor premature ale lui Halep scrie şi blogul Puntobreak; “E curioasă situaţia la Halep, pentru că din şapte prezenţe la Melbourne de patru ori a ieşit din primul tur.

În fine, italienii de la Ubitennis,.com, văd acest eşec drept o confirmare a regresului tehnic manifestat de mai mult timp de către româncă, iar problemele afişate de la Shenzen lăsaseră deja dubii în privinţa condiţiei fizice şi mentale a acesteia.

ADVERTISEMENT