Fotbal international

Presa internațională, reacții acide după suspendarea Superligii: ”Super Ridicol” sau ”Acesta este fotbalul”

21.04.2021 | 10:37
Presa internationala reactii acide dupa suspendarea Superligii Super Ridicol sau Acesta este fotbalul
ADVERTISEMENT

Presa internațională a tratat în mod amplu subiectul legat de înființarea Superligii Europei, iar după suspendarea proiectului a ironizat încercarea celor 12 mari cluburi de a se rupe de UEFA.

12 cluburi uriaşe au decis să înfiinţeze Superliga Europei, anunţul oficial fiind făcut duminică noapte, însă UEFA şi FIFA au reacţionat imediat, aşa cum au făcut şi oficialii Premier League, La Liga şi Serie A, în timp ce fanii formaţiilor fondatoare au protestat.

ADVERTISEMENT

După aproape 48 de ore, cluburile din Anglia și Inter Milano au făcut pasul înapoi şi au părăsit proiectul, lucru pe care urmează să-l mai facă AC Milan și Atletico Madrid.

Suspendarea proiectului Superligii, prin ochii presei internaționale

Presa internațională a salutat suspendarea proiectului Superligii Europei și a luat în derâdere faptul că totul a durat doar două zile. ”Superevadarea. Evadarea din Super League: britanicii pleacă, proiectul se destramă”, a titrat Tuttosport.

ADVERTISEMENT

”Semnificaţia acestor două zile nebune şi înfiorătoare ar consta probabil acum în a nu se opri aici, ci de a profita de schimbarea raportului de forţe şi a face alte cereri care pot readuce jocul şi suporterii în centrul organizării fotbalui”, notează L’Equipe, care pune pe prima pagină fotografia amatorilor de la mica echipă din Rumilly Vallieres, calificată în semifinalele Cupei Franţei și titrează: ”Acesta este fotbalul!”.

Presa internațională suspendare Superliga

”Victorie pentru fani, cele şase cluburi engleze s-au retras din Superliga Europei, lăsând turneul în zdrenţe”, a punctat cotidianul britanic Daily Mirror, în timp ce portughezii de la A Bola au titrat ”RIP Superliga” și au ilustrat cu piatră funerară pe care sunt scrise data nașterii proiectului, 18 aprilie 2021, și data decesului, 20 aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

Presa internațională suspendare Superliga

Spanilolii, singurii de partea Superligii

Presa spaniolă pare să fie singura care este de partea celor care au încercat să pună în plicare acest proiect. Cotidianul Marca a titrat ”Super Ridicol” pe prima pagină și a notat: ”Guvernele, organizaţiile, cluburile, antrenorii, jucătorii, suporterii, presa… Speriaţi de proiect, se lametează împotriva Superligii”.

”Guvernele europene se ridică împotriva clubului bogate”, a scris Mundo Deportivo sub titlul ”Brexit”, în timp ce El Pais a notat: ”Superliga se ciocneşte cu federaţiile şi guvernele”.

ADVERTISEMENT

Presa internațională suspendare Superliga

Ultimele zvonuri indică faptul că Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester City și Manchester United ar fi fost convinse cu bani mulți de șefii fotbalului european să nu mai susțină înființarea Superligii Europei și să continue în formatul actual.

ADVERTISEMENT