Sporturi

Presa internaţională, reacţii despre Simona Halep şi Bianca Andreescu. Ce note au primit după turneul de la Miami

01.04.2019 | 18:57
Presa internationala reactii despre Simona Halep si Bianca Andreescu Ce note au primit dupa turneul de la Miami

Simona Halep a ajuns până în semifinalele turneului WTA de la Miami, acolo unde ploaia și Karolina Pliskova au oprit-o din ascensiunea înapoi pe primul loc mondial. Românca a fost învinsă în penultima rundă de sportiva cehă, scor 5-7, 1-6, într-un meci care a fost întrerupt de mai multe ori din cauza condițiilor meteo. Cu toate că nu a câștigat turneul din Florida, prestația Simonei a fost lăudată de presa internațională.

Simona Halep, evoluție remarcată la Miami de către presa de specialitate

Jurnaliștii italieni de la site-ul Tennis Circus au decis să îi acorde o notă bună sportivei române, cea care a fost menționată în materialul lor intitulat „Catalogul Tenisului”. Halep a fost notată cu 8, al patrulea cel mai mare calificativ din circuitul feminin.

„Un turneu care se putea încheia prematur pentru Simona Halep a avut un final fericit, datorită tăriei sale de caracter. După eliminarea lui Townsend, fostul număr 1 mondial a fost în mare pericol să părăsească întrecerea la partida cu Polona Hercog, care a fost foarte aproape de victorie. Din cauza durerilor la genunchi, Halep nu a arătat cel mai bun tenis al său, dar a reuşit să meargă mai departe strângând din dinţi. Astfel, s-a calificat în semifinale graţie imensului ei spirit de luptătoare”, au scris italienii.

Simona Halep a pierdut cu Pliskova în semifinalele de la Miami

Bianca Andreescu, lăudată alături de Simona Halep

În catalogul celor de la Tennis Circus apare și revelația acestui sezon WTA, româno-canadianca Bianca Andreescu. „Bibi” a primit nota 7 pentru parcursul său generos, până în optimile competiției din Miami. Andreescu s-a retras de la turneul din Florida după ce a acuzat dureri la umăr în meciul contra lui Anett Kontaveit. La acel moment, Andreescu venea după 10 victorii consecutive.

„După două săptămâni impresionante la Indian Wells, Bianca Andreescu a venit la Miami cu un nou statut, aflându-se acum în centrul atenţiei, dar şi cu probleme musculare. A învins-o din nou pe Irina Begu, a trecut şi de Kenin în al doilea tur, apoi a câştigat iar disputa cu Angelique Kerber, provocând şi o reacţie de indignare din partea germancei. Problemele la umăr s-au acutizat şi, din acest motiv, seria de 10 victorii consecutive s-a încheiat, o performanţă incredibilă la acest nivel reuşită de o jucătoare de numai 18 ani”, au susținut jurnaliștii italieni.

Bianca Andreescu a suferit o accidentare la umăr la Miami care i-a întrerupt seria de 10 victorii consecutive

Pe lângă Halep și Andreescu, celelalte jucătoare de tenis au primit următoarele note: Ashleigh Barty – 10, Karolina Pliskova – 9, Anett Kontaveit – 8,5, dar și Sloane Stephens – 2, Elina Svitolina – 3, Naomi Osaka – 4.