Sport

Presa internațională, reverență în fața lui Erling Haaland! Ce au scris marile publicații după cele cinci goluri din City – Leipzig 7-0: „Ce bestie!”

Presa internațională îl laudă pe Erling Haaland după cele cinci goluri din meciul retur Manchester City - Leipzig, scor 7-0 în optimile Ligii Campionilor.
15.03.2023 | 00:41
Presa internationala reverenta in fata lui Erling Haaland Ce au scris marile publicatii dupa cele cinci goluri din City  Leipzig 70 Ce bestie
Presa internațională este la picioarele lui Erling Haaland după cele cinci goluri din Manchester City - Leipzig 7-0 în Liga Campionilor. Sursă foto: Twitter - @ManCity.
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a calificat „en-fanfare” în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Pep Guardiola s-a impus categoric, scor 7-0 cu Leipzig în manșa retur de pe Etihad Stadium, însă toată atenția este îndreptată spre Erling Haaland care a marcat cinci goluri. Presa internațională este la picioarele atacantului norvegian după prestația din meciul cu nemții.

Presa internațională, reverență în fața lui Erling Haaland după cele cinci goluri din Manchester City – Leipzig 7-0 în Liga Campionilor: „Este de neoprit”

Evoluția uimitoare a lui Erling Haaland nu a rămas nerăsplătită. Atacantul norvegian a devenit cel mai tânăr jucător care a ajuns la 30 de goluri în Liga Campionilor, despășindu-l pe Kylian Mbappe. „El este de neoprit!”, au notat jurnaliștii de la Daily Mail, după ce atacantul lui Manchester City a devenit și jucătorul care a avut nevoie de cele mai puține meciuri pentru a înscrie 30 de goluri în Liga Campionilor (25).

ADVERTISEMENT

Totodată, publicația Goal a avut doar cuvinte de laudă pentru Erling Haaland. „Mai bun decât Messi și Ronaldo! Erling Haaland dobândește recordul de goluri al lui Kylian Mbappe în Liga Campionilor cu un hat-trick în prima repriză împotriva lui RB Leipzig. Foamea de goluri a norvegianului nu este niciodată satisfăcută”, au scris jurnaliștii englezi.

Nici presa din Spania nu a tratat cu indiferență bornele magnifice înregistrate de Erling Haaland. Publicația spaniolă as.com a titrat: „Haaland rescrie istoria! Extraterestrul”, în timp ce Marca a reamintit cititorilor titulatura sub care este recunoscut atacantul în vârstă de 22 de ani de la Manchester City: „Haaland, ce bestie!”.

ADVERTISEMENT

Presa internațională, la picioarele lui Erling Haaland după cele cinci goluri înscrise în Manchester City – Leipzig 7-0 din Liga Campionilor

După ce în meciul tur Leipzig a reușit să țină piept, scor 1-1 pe Red Bull Arena, echipa din Germania a clacat în Anglia, sub dominația clară a lui Erling Haaland. Atacantul norvegian a devenit golgheterul Ligii Campionilor cu 10 reușite înscrise până în faza sferturilor de finală.

„Haaland abuzează Leipzig cu o ‘manita’ record”, au titrat jurnaliștii de la Sport.es. De asemenea, publicația germană Bild a avut o descriere specială pentru evoluția lui Erling Haaland. „De cinci ori rece ca gheața… Haaland? Brutal!”, au notat jurnaliștii nemți.

ADVERTISEMENT

„Monstruosul Haaland cu «manita»”, a titrat și Gazzetta dello Sport. Erling Haaland a devenit al treilea jucător din istoria Ligii Campionilor care înscrie cinci goluri într-un singur meci egalându-i din acest punct de vedere pe Luiz Adriano și Lionel Messi.

Pep Guardiola „nu l-a lăsat” pe Erling Haaland să devină unic în Liga Campionilor

Forma „brutală” pe care a arătat-o Erling Haaland în meciul cu Leipzig lăsa de înțeles că atacantul norvegian ar mai fi putut înscrie în poarta adversă și ar fi putut deveni primul fotbalist din istoria Ligii Campionilor care înscrie șase goluri într-un singur meci.

ADVERTISEMENT

În minutul 63, Pep Guardiola l-a înlocuit pe Erling Haaland cu Julian Alvarez, astfel, atacantul lui Manchester City este nevoit să împartă recordul celor mai multe goluri într-un singur meci cu Luiz Adriano și Lionel Messi. Ilkay Gundogan și Kevin De Bruyne au mai marcat pentru campioana Angliei în meciul cu RB Leipzig.

ADVERTISEMENT