Fotbal international

Presa internațională salută întoarcerea lui Zinedine Zidane la Real Madrid! ”Bomba mercato vine din Spania”

11.03.2019 | 17:38
Presa internationala saluta intoarcerea lui Zinedine Zidane la Real Madrid Bomba mercato vine din Spania

Presa internațională salută întoarcerea lui Zinedine Zidane la Real Madrid, după ce jurnaliștii spanioli au anunțat că tehnicianul francez va fi prezentat în această seară, după demiterea argentinianului Santiago Solari. ”Zizou”, care a câștigat cu ”galacticii” ultimele trei ediții ale Champions League, revine pe Santiago Bernabeu după 278 de zile în care echipa a fost condusă de Julen Lopetegui și apoi de Solari.

Presa internațională salută întoarcerea lui Zinedine Zidane la Real Madrid: ”Incredibila revenire”

Anuțul jurnaliștilor spanioli a făcut imediat înconjurul lumii, iar întrega presă internațională a scris despre revenirea lui Zinedine Zidane la Real Madrid. ”Bomba mercato vine din Spania: Zizou se întoarce”, a titrat cotidianul italian Corriere dello Sport, în timp ce Tuttosport a scris: ”Incredibil! Zidane semnează astăzi cu Real Madrid”. În schimb, marile ziare din capitala Spaniei au anunțat sec revenirea francezului. ”Zidane va fi de astăzi antrenorul lui Real. Clubul va anunța demiterea lui Solari”, a titrat Marca, în timp ce As a scris: ”Zidane se întoarce”.

”Zidane, noul antrenor al lui Real Madrid” și ”Zidane revine la Real” sunt titlurile ziarelor catalane Sport și Mundo Deportivo. Și publicațiile franceze L’Equipe și France Football au salutat revenirea lui ”Zizou” în capitala Spaniei, în timp ce englezii au fost uimiți la aflarea veștii: ”Solari va fi concediat pentru o revenire incredibilă a lui Zidane”, a titrat The Sun, în timp ce Mirror a scris: ”Nu Mourinho este alesul. Decizia neașteptată de a-l readuce pe Zidane”.

Zinedine Zidane cu trofeul Champions League pe care l-a câștigat de trei ori ca antrenor la Real Madrid
Zinedine Zidane cu trofeul Champions League pe care l-a câștigat de trei ori ca antrenor la Real Madrid

Săptămâna de coșmar care i-a fost fatală lui Solari

Zinedine Zidane va reveni ca antrenor la Real Madrid, iar anunțul oficial va fi făcut luni seară de președintele Florentino Perez. Acesta a convocat Consiliul Director al clubului pentru ora 20:00, iar pe agendă se află demiterea lui Santiago Solari și numirea tehnicianului francez în funcție. ”Galacticii” traversează unul dintre cele mai negre sezoane din ultima perioadă, ieșind din cursa pentru a câștiga vreun trofeu.

Real Madrid a avut o săptămână de coșmar în care a pierdut ambele întâlniri de acasă cu FC Barcelona, 0-3 în Cupa Spaniei și 0-1 în La Liga, și a fost eliminată de Ajax Amsterdam în optimile de finală ale Champiosn League. Deși au câștigat în deplasare cu 2-1, ”galacticii” s-au scufundat la returul de pe Santiago Bernabeu pe care l-au pierdut cu 4-1. Acesta a fost momentul în care soarta lui Solari a fost decisă, deși argentinianul a mai prin un meci pe bancă în acest weekend.