News

Presa internațională scrie despre situația gravă din spitalele din România: ”Sistemul românesc de sănătate se apropie de colaps”

Imaginile dramatice din spitalele românești în valul 4 al pandemiei au ajuns subiecte în presa internațională. Importante site-uri externe scriu despre sistemul medical românesc, aflat aproape de colaps.
11.10.2021 | 11:58
Presa internationala scrie despre situatia grava din spitalele din Romania Sistemul romanesc de sanatate se apropie de colaps
ADVERTISEMENT

România se confruntă în aceste zile cu cea mai intensă parte a pandemiei de Covid-19. Valul 4 al infectărilor aduce sute de morți zilnic și deja peste 1.600 de pacienți internați în stare gravă pe secțiile de terapie intensivă.

Această realitate, cu un sistem medical aflat aproape de colaps, este tratată pe larg și într-o serie de publicații internaționale.

ADVERTISEMENT

Situația gravă din spitalele din România în valul 4 al pandemiei, tratată pe larg în presa internațională

Mai multe zile la rând, spitalele din București și din țară au raportat 0 locuri la anestezie și terapie intensivă (ATI). Această situație a adus în prim plan imagini cutremurătoare din spitale, cu pacienți în stare gravă care au ajuns să fie tratați pe holurile unităților medicale.

Aceste imagini au ajuns rapid și în publicațiile de peste hotare. Cei de la Al Jazeera au surprins scene teribile cu bolnavii Covid-19 intubați care luptă pentru viață, pe holurile spitalelor arhipline și imagini dramatice cu cozile de ambulanțe din curtea unităților medicale.

ADVERTISEMENT

”Catastrofalul val 4 de Covid-19 străpunge România”, este titlul unui articol publicat de site-ul amintit. Jurnaliștii publicației mai scriu că:

”În urma uneia dintre cele mai slabe campanii de vaccinare din Europa, sistemul de sănătate al României se apropie de colaps, odată cu apariția unui al 4-lea val COVID.

ADVERTISEMENT

România, una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, se confruntă cu o creștere a numărului de decese legate de COVID”.

France 24 prezintă povestea unui șofer de taxi internat cu Covid-19: ”Am fost în iad”

Imaginile dramatice din spitalele din România au ajuns și pe site-ul France24. Jurnaliștii din Hexagon punctează și ei faptul că România se confruntă cu cea mai scăzută rată a vaccinări anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Apoi, francezii prezintă povestea unui șofer de taxi care a petrecut clipe grele la ATI. ”Eram în iad.A trebuit să fiu ventilat și în cele din urmă am fost readus la viață”, spune Bogdan Găvănescu, care recunoaște că ”nu credea” în existența virusului înainte de a-l afecta.

Jurnașiștii mai notează că ”Medicii pot fi văzuți grăbindu-se între paturile așezate pe coridoarele spitalului Matei Bals, despre care se spune că este ocupat în proporție de 110%”.

”Este un iad în unitățile de terapie intensivă din toată țara și situația se înrăutățește”, mai scriu cei de la France24.

ADVERTISEMENT
Tags: