Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Presa internațională se teme de blat la România – Slovacia: „O să fie omenie”

Cele mai importante publicații au scris despre un aranjament între România și Slovacia. Reacții incredibile pe internet ale suporterilor.
26.06.2024 | 10:30
Presa internationala se teme de blat la Romania  Slovacia O sa fie omenie
România și Slovacia pot merge la braț în optimi la EURO 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România – Slovacia e meciul așteptat de milioane de români. Un egal trimite ambele echipe în optimile de finală ale EURO 2024, fără ca rezultatul de la Belgia – Ucraina să mai conteze. Publicații importante din Europa au scris despre un astfel de scenariu.

Publicații importante văd deja România și Slovacia calificate în optimi la EURO 2024

Celebra publicație Sportbible a preluat declarațiile lui Dănuț Lupu din presa din România, în care spune că România și Slovacia vor face un egal tacit și se vor califica împreună în optimi: „EURO 2024 se confruntă cu potențiale reacții după au apărut declarații că cele două echipe au aranjat să termine la egalitate ultimul meci din grupe.

ADVERTISEMENT

EURO 2024 ar putea fi umbrit de controverse, după ce două naționale au căzut de acord să joace la meci egal în ultimul meci din grupe pentru a fi sigure de calificare. E garantat că patru puncte va fi de ajuns pentru România și Slovacia să se califice”.

Sportbible a preluat și declarațiile lui Dănuț Lupu: „O să ne calificăm, facem egal cu Slovacia. E aranjată, ar fi păcat să nu ne ducem amândouă. De ce să riști? Ar fi păcat! La nivelul ăla jucătorii se înțeleg foarte bine! De ce să riști? De ce să te accidentezi?”, a spus fostul mare internațional român pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

O altă publicație importantă vorbește despre un aranjament la România – Slovacia: „Ivan Toney spune că sunt bani ușor de făcut în seara asta”

Publicația Give Me Sport a fost de asemenea interesată de acest duel și așteaptă rezultatul final: „Slovacia și România au ambele nevoie de doar un singur punct pentru a-și asigura calificarea în fazele eliminatorii ale EURO 2024. Joacă una împotriva celeilalte”.


Zeci de internauți în comentarii au fost convinși că România și Slovacia vor termina la egalitate: „Ivan Toney spune că sunt bani ușor de făcut în seara asta”, aluzie la faptul că atacantul a fost suspendat pentru pariuri.

ADVERTISEMENT

„Termină la egalitate, inclusiv Belgia și Ucraina. Mi-ar plăcea mult să văd ce se întâmplă”, a spus un alt fan englez. „Normal că ambele echipe se vor gândi de două ori. Știm cu toții care va fi rezultatul”, „Egal, să nu fim lacomi, „Danemarca – Suedia, partea a doua”, au fost alte comentarii.

Suporterii români, avalanșă de comentarii: „O să fie omenie”

Suporterii români sunt și ei convinși că România va termina la egalitate contra Slovaciei: „O să fie omenie”, s-a amuzat un fan, aluzie la declarațiile lui Gigi Becali despre presupuse meciuri aranjate.

ADVERTISEMENT

„Au nevoie doar de un rezultat de egalitate. Aș putea să pariez un milion de dolari pe un 0-0”, „O să facem una românească”, „Toată lumea știe ce se va întâmpla”.

Selecționerul Slovaciei, invitație la „blat” pentru România? „Dacă facem egal cu România, scorul va fi binevenit”

Selecționerul Slovaciei nu ar fi deloc deranjat de un rezultat de egalitate„Vom juca la fel ca și până acum, să nu primim gol. Nu comentez speculațiile. Suntem profesioniști, știu ca egalul ne ajută, dar vrem să câștigăm.

Și merităm să ne calificăm, pentru că am jucat un fotbal bun. Mâine ne vom face jocul și sperăm să câștigăm. Dacă se termină egal și asta ne ajută să mergem mai departe, va fi ceva binevenit”, a spus italianul Francesco Calzona la conferința de presă.

Și presa belgiană se teme de un aranjament la România – Slovacia: „Dacă nu de la început, măcar pe parcursul meciului”

Presa belgiană a pus de asemenea la îndoială corectitudinea partidei dintre România și Slovacia: „’Dracii Roșii’, victimele unui ‘meci al rușinii’, exact ca în ’82, sau ca la Westerlo – Genk? În paralel cu Ucraina – Belgia, va trebui să avem un ochi și pe Slovacia – România, care are loc concomitent. Să nu vă surprindă dacă nu va ploua cu goluri…

România și Slovacia se califică automat dacă fac egal. Nu e nevoie să îi întrebăm pe jucătorii sau antrenorii celor două naționale. Niciunul nu va admite că asta e în mintea lor. Dacă nu de la început, măcar pe parcursul meciului. 

Desigur, trebuie să avem grijă și să nu credem că slovacii și românii ne vor oferi un spectacol demn de Germania de Vest – Austria, din 1982. Un “meci al rușinii” în care gazdele au bătut cu 1-0, rezultat care a asigurat calificarea ambelor echipe.

Dar nu trebuie să excludem nici alt exemplu, chiar mai apropiat de noi. E vorba de Westerlo – Genk, când ambele echipe au înțeles că un 1-1 e potrivit pentru toată lumea…”, se arată într-un fragment de articol din Walfoot.

ADVERTISEMENT
2.05 este cota BETANO pentru un rezultat de egalitate la România - Slovacia