Fotbal international

Presa internațională, șocată de moartea lui Diego Maradona: ”Fotbalul plânge mai mult decât toți”

25.11.2020 | 19:04
Presa internațională, șocată de moartea lui Diego Maradona: ”Fotbalul plânge mai mult decât toți”
Presa internațională deplânge moartea fostului mare fotbalist Diego Maradona, decedat, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Presa internațională deplânge moartea fostului mare fotbalist Diego Maradona, decedat, miercuri, la vârsta de 60 de ani.

Fostul campion mondial din 1986 a suferit un stop cardiorespirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operația la cap.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, chiar de ziua sa, Maradona a oferit ultiumul său interviu în presa din Franța. FANATIK vă oferă integral interviul acordat de Diego Maradona revistei France Football la împlinirea a 60 de ani.

Moartea lui Maradona a șocat presa internațională

Presa internațională a fost lovită ca de o bombă de vestea că cel mai mari fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona, a murit la doar 60 de ani.

ADVERTISEMENT

”Maradona a murit”, a titrat cotidianul spaniol Marca, care a scris apoi: ”La revedere, Diego! Nimeni nu va uita vreodată de Maradona. Pe un teren de fotbal ne-am îndrăgostit pentru totdeauna de el. Cât de norocoși am fost să ne bucurăm de el”.

Publicația italiană Gazzetta dello Sport a notat: ”A murit Maradona: fotbalul plânge mai mult decât toți”, în timp ce francezii de la L’Equipe au scris: ”Maradona, moartea unui zeu”.

”Legenda Argentinei a murit la 60 de ani” este titlul dat de BBC, care mai scris: ”A fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. Maradona a fost căpitanul Argentinei în 1986 și a produs o mulțime momente sublime”.

ADVERTISEMENT

În data de 12 noiembrie 2020, Diego Maradona părăsea clinica din Buenos Aires în care fusese internat pentru a fi operat pe creier. Medicii în descoperiseră în cheag de sânge la nivel cranian. Operația se desfășurase în data de 4 noiembrie și fusese un succes, iar după numai opt zile medicii au decis că fostul fotbalist de legendă s-a refăcut suficient pentru a putea fi externat.

”El Pibe D’Oro” a plecat și a lăsat lumea, nu numai a fotbalului, infinit mai săracă. A jucat în prodigioasa lui carieră și împotriva românilor. Amintirile lui Gică Hagi, Gabi Balint și Iosif Rotariu au acum valoare de document… și vă sunt prezentate de FANATIK.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri