Presa internațională, șocată de moartea lui Diego Maradona: ”Fotbalul plânge mai mult decât toți”

Traian Terzian   
în Fotbal international
25/11/2020, 19:04
Presa internațională, șocată de moartea lui Diego Maradona: ”Fotbalul plânge mai mult decât toți”
Presa internațională deplânge moartea fostului mare fotbalist Diego Maradona, decedat, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Sursă foto: Twitter

Presa internațională deplânge moartea fostului mare fotbalist Diego Maradona, decedat, miercuri, la vârsta de 60 de ani.

Fostul campion mondial din 1986 a suferit un stop cardiorespirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operația la cap.

În urmă cu o lună, chiar de ziua sa, Maradona a oferit ultiumul său interviu în presa din Franța. FANATIK vă oferă integral interviul acordat de Diego Maradona revistei France Football la împlinirea a 60 de ani.

Moartea lui Maradona a șocat presa internațională

Presa internațională a fost lovită ca de o bombă de vestea că cel mai mari fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona, a murit la doar 60 de ani.

”Maradona a murit”, a titrat cotidianul spaniol Marca, care a scris apoi: ”La revedere, Diego! Nimeni nu va uita vreodată de Maradona. Pe un teren de fotbal ne-am îndrăgostit pentru totdeauna de el. Cât de norocoși am fost să ne bucurăm de el”.

Publicația italiană Gazzetta dello Sport a notat: ”A murit Maradona: fotbalul plânge mai mult decât toți”, în timp ce francezii de la L’Equipe au scris: ”Maradona, moartea unui zeu”.

”Legenda Argentinei a murit la 60 de ani” este titlul dat de BBC, care mai scris: ”A fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. Maradona a fost căpitanul Argentinei în 1986 și a produs o mulțime momente sublime”.

În data de 12 noiembrie 2020, Diego Maradona părăsea clinica din Buenos Aires în care fusese internat pentru a fi operat pe creier. Medicii în descoperiseră în cheag de sânge la nivel cranian. Operația se desfășurase în data de 4 noiembrie și fusese un succes, iar după numai opt zile medicii au decis că fostul fotbalist de legendă s-a refăcut suficient pentru a putea fi externat.

”El Pibe D’Oro” a plecat și a lăsat lumea, nu numai a fotbalului, infinit mai săracă. A jucat în prodigioasa lui carieră și împotriva românilor. Amintirile lui Gică Hagi, Gabi Balint și Iosif Rotariu au acum valoare de document… și vă sunt prezentate de FANATIK.

Închide ×