Fotbal intern

Presa irlandeză, șocată de decizia lui Rednic de a-i rezilia contractul portarului McDermott: “În două meciuri din trei jucate nu a luat gol”

01.03.2019 | 12:04
Presa irlandeza socata de decizia lui Rednic de ai rezilia contractul portarului McDermott In doua meciuri din trei jucate nu a luat gol

Presa irlandeză este șocată de decizia antrenorului dinamovist Mircea Rednic de a-i rezilia contractul portarului Sean McDermott. Acesta a venit în iarnă, de la formația norvegiană Kristiansund, a jucat trei meciuri și a primit doar două goluri, în înfrângerea de pe teren propriu cu Botoșani, după care nu a mai apărut în schemă pentru deplasarea de la Călărași, unde a apărat Muțiu. La scurt timp după meciul cu Dunărea a fost anunțată încetarea raporturilor de colaborare dintre portarul irlandez cu origini norvegiene cu gruparea din Ștefan cel Mare.

Presa irlandeză, despre rezilierea contractului lui Sean McDermott cu Dinamo

Publicația online Balls.ie nu își poate ascunde nedumerirea cum de a fost posibil ca un portar care ține buturile neatinse în două meciuri și apoi încasează două goluri să fie dat afară imediat, ca și când până atunci echipa sa ar fi încasat o căruță de goluri. Mai mult, acest Sean McDermott chiar nu este un portar de duzină, cules de pe la o echipă anonimă.

El a făcut parte anul trecut din lotul Irlandei pentru Liga Națiunilor și pentru alte partide amicale, dar, e drept, că nu a fost folosit de către selecționerul Martin O’Neill nici în meciul oficial cu Țara Galilor, nici în amicalul cu Polonia. Totuși, pentru a fi chemat la echipa națională trebuie să dovedești că ai niște calități, un selecționer nu aduce pe oricine la lot.

Presa irlandeză despre Sean McDermottt. Irlandezii redau declarația lui Rednic, conform căreia avea nevoie de portar, nu de libero
Presa irlandeză despre Sean McDermottt. Irlandezii redau declarația lui Rednic, conform căreia avea nevoie de portar, nu de libero

Sean McDermott s-a format la Arsenal

Irlandezii redau și declarația lui Mircea Rednic privind cauzele despărțirrii intempestive de McDermott. “Am cerut un portar, nu un libero. Trebuie să fim foarte atenți și să ne construim bine lotul pentru sezonul viitor, când nimeni nu va mai fi iertat dacă Dinamo nu ajunge în play-off.” Rednic consideră că portarul irlandez nu i-a dovedit că ar putea fi o soluție viabilă pentru viitorul sezon și a preferat să încheie de acum colaborarea.

Curios este că acest McDermott a trecut ca și junior și prin curtea lui Arsenal și este considerat drept un goalkeaper sobru, care rareori comite greșeli. Într-adevăr, are obiceiul de a sta ceva mai avansat, pentru a interveni repede cu piciorul , având și o viteză de reacție bună și viziunea terenului. Însă Mircea Rednic nu a văzut în el siguranța pentru viitorul sezon și a adus un alt portar.