Sport

Presa islandeză își laudă jucătorii după remiza cu România: ”Au nevoie de ajutorul nostru”

Presa islandeză a lăudat tânara formație a lui Arnar Vidarsson, care a scos o remiză în fața României și a încurcat-o în încercarea de a ajunge la barajul pentru CM 2022.
12.11.2021 | 00:35
Presa islandeza isi lauda jucatorii dupa remiza cu Romania Au nevoie de ajutorul nostru
ADVERTISEMENT

Pe stadionul Steaua a fost un 0-0 modest, iar ”tricolorii” sunt pe locul 3 înaintea ultimei etape din preliminarii și sunt foarte aproape a rata o nouă calificare la un turneu final.

Ironia sorții, elevii lui Mirel Rădoi sunt acum la mâna Islandei. Pentru a mai prinde poziția secundă, România trebuie să câștige obligatoriu în Liechtenstein, dar au nevoie și ca Macedonia de Nord să se împiedice în fața islandezilor.

ADVERTISEMENT

Laude pentru jucătorii islandezi din partea presei după egalul cu România

Deși era ieșită din cursa pentru CM 2022, Islanda nu s-a predat la București, iar presa din țara nordică a avut numai cuvinte de laudă pentru fotbaliștii lui Arnar Vidarsson după rezultatul de egalitate din meciul cu România.

”Islanda este la nivelul României, care acum are nevoie de ajutorul nostru”, a titrat visir.is. ”Islanda a pus mare piedică României în calificările la Mondial, reușind o remiză fără goluri pe un stadion fără spectatori la București.

ADVERTISEMENT

Prestația băieților este un pas înainte. România a coborât pe locul 3 și, prin urmare, trebuie să se bazeze duminică pe ajutorul Islandei pentru a ajunge pe locul 2. Islanda poate ajunge pe 4, în locul Armeniei”, a scris sursa citată.

Portarul Olaffson, considerat omul meciului de islandezi

Site-ul ruv.is a menționat faptul că Islanda se află la al treilea meci consecutiv fără înfrângere. ”Jocul nu a fost unul spectaculos, dar este un rezultat foarte bun pentru tânăra echipă a Islandei. Albert Gudmunsson a avut cea mai mare ocazie, în timp ce românii au avut o bară prin Hagi, dar a fost doar 0-0”, au scris jurnaliștii islandezi.

ADVERTISEMENT

”Remiză fără goluri împotriva României”, este titlul dat de mbl.is, care continuă și scrie că ”A fost un 0-0 fără prea multe evenimente. Apărarea Islandei a fost destul de bună de la început până la sfârșit. Portarul Elias Rafn Olafsson a avut o prestație excelentă și a dat încredere.

”Sunt multe lucruri pozitive pentru tânăra echipă islandeză. Acest punct înseamnă că Islanda se află pe locul 5 în grupă cu nouă puncte înaintea ultimei partide din aceste preliminarii pe terenul Macedoniei de Nord”.

ADVERTISEMENT

Rădoi nu mai crede în calificarea la baraj

”Românii trebuie să se bazeze pe Islanda în etapa următoare”, a titrat dv.is. ”A fost o remiză fără goluri la București. Rezultatul înseamnă că România se află pe locul trei, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, și așteaptă ca Islanda să nu piardă la Skopje pentru a prinde barajul.

Islanda este pe locul cinci, dar ar putea ajunge pe locul patru în grupă cu o victorie împotriva Macedoniei de Nord”, a mai scris sursa citată care l-a desemnat omul meciului pe portarul Elias Rafn Olafsson, notându-l cu 7.

Mirel Rădoi a fost dezamăgit după duelul dintre România și Islanda, scor 0-0, selecționerul recunoscând că ar fi vrut mai multe atacuri din partea elevilor săi și mai multă concentrare la finalizare. Totodată, el a recunoscut că nu mai crede în calificare, fiind convins că Macedonia de Nord va câștiga meciul cu Islanda din ultima rundă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,40 este cota pentru „se marchează în ambele reprize” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT