Sport

Presa italiană anunță transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray: ”Afacere încheiată”. Reacția lui Gigi Becali

La doar o zi după ce FCSB a fost eliminată din Conference League, Olimpiu Moruțan a ajuns la un acord de transfer cu Galatasaray.
31.07.2021 | 18:26
Presa italiana anunta transferul lui Olimpiu Morutan la Galatasaray Afacere incheiata Reactia lui Gigi Becali
ADVERTISEMENT
31-07-2021
15:27

Olimpiu Moruțan va juca la Galatasaray

Jurnalistul italian Nicolo Schira a anunțat că FCSB și Galatasaray au ajuns la un acord pentru transferul mijlocașul la formația antrenată de Fatih Terim.

”Afacere încheiată! Olimpiu Moruțan, la Galatasaray de la FCSB, transfer definitiv. Jucătorul va semna un contract până în 2026 cu Galatasaray și va ajunge în Istanbul în următoarele zile pentru vizita medicală. Cele două cluburi sunt pe cale să finalizeze termenii de plată pentru a oficializa mutarea”, a scris Nicolo Schira.

Mutarea lui Moruțan la Galatasaray a fost confirmată și de Gigi Becali. ”Cu Moruțan 99% este rezolvat, semnează cu Galatasaray”, a declarat finanțatorul FCSB ăentru sport.ro.

Se pare că turcii sunt dispuși să achite 10 milioane de euro în patru rate, iar presa de la Istanbul a anunțat că sunt șanse mari ca mutarea să se realizeze în următoarele zile.

Fatih Terim, antrenorul celor de la Galata, a vorbit la superlativ despre mijlocașul vicecampioanei din Liga 1, pe care îl compară cu fotbaliști români legendari, cum ar fi Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Galatasaray a ajuns la un acord cu Olimpiu Moruțan

De numele lui Olimpiu Moruțan se leagă cea mai mare contraperformanță a celor de la FCSB în cupele europene, acesta ratând la loviturile de departajare cu Şahtior Karagandy în turul doi preliminar din Conference League, dar acest lucru nu a scăzut interesul celor de la Galatasaray, iar italienii anunță că s-a ajuns la un acord de principiu.

Conform jurnalistului Nicolo Schira, fotbalistul și-a dat acordul pentru un transfer pe cinci ani la formația turcă, acum urmând ca Galatasaray să ajungă la o înțelegere cu patronul FCSB, Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”Olimpiu Moruțan este fascinat de Galatasaray și a ajuns la un acord de principiu cu clubul pentru un contract până în 2026. Galatasaray nu a ajuns la un acord cu FCSB încă. Tratativele continuă pentru încheierea afacerii”, a scris Schira pe contul de Twitter.

Becali a mai lăsat la preț

Patronul ”roș-albaștrilor” l-a criticat pe Olimpiu Moruțan după eliminarea rușinoasă a echipei sale în fața lui Șahtior Karagandy, spunând că a jucat și a bătut penalty-ul la „mișto”, dar nu crede că prestația lui îi va afecta un potențial transfer pe mulți bani.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali consideră că cine l-a remarcat pe Olimpiu Moruțan, l-a văzut în alte meciuri mai bune ale lui și nu va conta atât de mult meciul făcut în returul din Conference League.

Finanțatorul FCSB îi stabilise lui Moruțan un preț de transfer de 15.000.000 milioane de euro, dar evoluțiile mai slabe ale jucătorului din acest start de sezon l-au făcut să coboare ștacheta la 10.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Moruțan, ”clientul” lui Becali

Gigi Becali l-a făcut praf pe Olimpiu Moruțan după remiza cu FC Botoșani, din prima etapă a Ligii 1, considerând că evoluțiile slabe ale jucătorului se datorează faptului că s-a mutat în Pipera, unde viața de noapte este mult mai atractivă.

Mijlocaşul ofensiv a fost atacat de patron și spre finalul sezonului regulat din 2019-2020, când FCSB a fost învinsă de CFR Cluj, scor 0-1. Atunci, finanţatorul a susţinut că fotbalistul şi-a cumpărat “maşină de peşte”, motiv pentru care nu mai este cu gândul la fotbal.

Ovidiu Moruțan a avut o evoluție foarte bună contra Universității Craiova, în etapa a doua a Ligii 1, în care a marcat un gol fabulos, și și-a păstrat forma bună la interviurile de după partidă, când a glumit și a spus că a jucat mai slab pentru ca Becali să-l lase să plece mai ieftin.


  • (P) Cota BETANO UTA Arad – FCSB: 1,39 este cota pentru „total goluri: 2-5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT