News

Presa italiană, previziune îngrijorătoare după explozia cazurilor din țara noastră: ”România riscă să devină Brazilia Europei”

21.07.2020 | 16:19
Presa italiana previziune ingrijoratoare dupa explozia cazurilor din tara noastra Romania risca sa devina Brazilia Europei
ADVERTISEMENT

Presa din Italia face o previziune cu adevărat îngrijorătoare după explozia cazurilor de Covid-19 din țara noastră și spune că ”România riscă să devină Brazilia Europei”.

De la o zi la alta, numărul infectărilor din România doboară record după record, iar jurnaliștii din fosta țară epicentru a pandemiei ne avertizează sever.

ADVERTISEMENT

Numărul tot mai mare de bolnavi din țara noastră îngrijorează în mod special țările vestice, întrucât cu acestea există importante relații economice, iar mulți români muncesc în acele zone.

”România riscă să devină Brazilia Europei”, scrie presa din Italia

Jurnaliștii de la site-ul Il Messaggero fac o radiografie la sânge a situației pandemiei din Balcani și scriu că România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Publicația italiană a urmărit atent evoluția epidemiei din România și consideră că această creștere exponențială a numărului de cazuri este îngrijorătoare pentru zona Balcanilor, dar și pentru întreaga Uniune Europeană.

”În mod oficial, există doar 36.000 (n.r. articol scris pe 20 iulie) de cazuri de COVID-19 în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare”, scriu jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

În articolul de luni dedicat țării noastre, italienii notează că România este principalul stat din Balcani, atât ca suprafață și economie, precum și ca număr de emigranți și muncitori sezonieri, și adaugă că țara noastră poate deveni o amenințare pentru întregul continent.

Conform sursei citate, creșterea numărului de cazuri îngrijorează țări precum Italia, Germania și Spania, care au legături economice cu România și găzduiesc mulți muncitori din această țară.

ADVERTISEMENT

Medicul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florenţa, a spus că este îngrijorat de focarele din Spania, România şi Franţa. El a subliniat că este în specificul anumitor ţări să nu accepte niciodată o politică de izolare şi distanțare. “Măsurile de prevenţie sunt aceleaşi în întreaga lume: spălatul pe mâini, distanţarea, folosirea măştii în spaţiile închise”, a spus el.

România, încă departe de Brazilia la numărul cazurilor și al deceselor

Dacă România abia se apropie de granița celor 1.000 de cazuri pe zi, deocamdată, Brazilia, statul sud-american cu care ne aseamănă, păstrând proporțiile, italienii, raportează zilnic zeci de mii de infectări.

Pe 19 iunie, țara cu o populație de peste 210 milioane de locuitori anunța un record de 54.771 al infectărilor zilnice. Până în prezent, Brazilia a raportat 2 milioane de contaminări și aproape 80 de mii de decese din cauza Covid-19.

ADVERTISEMENT