Fotbal international

Şase nume pentru banca lui Juventus. Didier Deschamps, candidatura surpriză

18.05.2019 | 15:30
Sase nume pentru banca lui Juventus Didier Deschamps candidatura surpriza

După ce s-a anunţat oficial că Massimiliano Allegri nu va mai continua din vară pe banca bianconerilor, presa italiană, mai precis Gazzetta dello Sport, pune pe tapet numele a şase posibili înlocuitori, pentru că preşedintele Andrea Agnelli doreşte ca succesorulsă asigure mai multă cursivitate şi spectaculozitate jocului. Juventus are ca principal obiectiv pentru sezonul viitor şi pe mai departe câştigarea Champions League, după ce a cucerit opt ani la rândul scudetto.

Presa italiană susţine că sunt şase nume pentru banca lui Juventus

Gazzetta susţine că sunt cel puţine şase nume în agenda preşedintelui Andrea Agnelli şi foarte probabil dintre aceste nume va fi ales omul care trebuie să aibă şi succes dar să şi dea, totodată, altă faţă, una mult mai ofensivă jocului campionilor Italiei. Sunt patru antrenori din Serie A şi doi din afară sau şi mai strict, sunt trei italieni şi trei străini-

Cei trei italieni care corespund pretenţiilor torinezilor sunt Antonio Conte, dar el este soluţia ultimă, numai în cazul în care ceilalţi vor spune nu, ca urmare a caracterului său mai dificil, care umbreşte performanţele sportive. De când a terminat cu Chelsea, în urmă cu un sezon, a stat într-un an sabatic. Al doilea este Maurizio Sarri, care aşteaptă din moment în moment anunţul oficial al preşedintelui lui Chelsea, care este totodată şi patronul londonezilor, rusul Roman Abramovici, de a fi dat afară.

Juventus antrenor. Maurizio Sarri va fi dat afară de Chelsea şi e o soluţie
Juventus antrenor. Maurizio Sarri va fi dat afară de Chelsea şi e o soluţie

Sunt trei antrenori italieni şi trei tehnicieni străini

Anunţul nu vine încă pentru că pe 29 mai, la Baku, Chelsea va juca finala Europa League cu Arsenal şi Abramovici a decis să îşi comunice decizia abia după finală, pentru a nu perturba mental jucătorii. Dar decizia e luată şi se ştie şi urmaşul lui Sarri, Frank Lampard. Al treilea dintre italieni, care place mult ca stil de joc, este Simone Inzaghi de la Lazio.

Didier Deschamps a jucat la Juventus şi este numele surpriză de pe lista lui Andrea Agnelli
Didier Deschamps a jucat la Juventus şi este numele surpriză de pe lista lui Andrea Agnelli

La capitolul tehnicieni străini doar unul singur este de ani buni în Italia, unde a şi jucat la fel de mult. Sinişa Mihajlovic, antrenorul sârb al Bolognei, este cel în cauză, dar sunt multe voci care susţin că Juventus ar fi o pălărie prea mare pentru el. Mauricio Pochettino e visul lui Agnelli, dar cel mai probabil va decide să continue în Premier League, nu neapărat tot la Tottenham. Iar un alt nume care ar fi bineprimit la Torino este cel al selecţionerului Franţei, Didier Deschamps, care a şi jucat câţiva ani în tricoul bianconero. După cum se vede, nici un cuvânt despre Pep Guardiola, cel care acum este şi mai bătut în cuie la Manchester City.