Sport

Presa kazahă, entuziasmată după succesul lui Şahtior Karagandy în faţa lui FCSB din Conference League: „Eroic!“

FCSB a fost eliminată din competiţiile europene de Şahtior Karangandy, după 1-0 la Bucureşti şi 1-2 în retur. Kazahii s-au impus la lovituri de departajare.
29.07.2021 | 21:27
Presa kazaha entuziasmata dupa succesul lui Sahtior Karagandy in fata lui FCSB din Conference League Eroic
ADVERTISEMENT

FCSB a intrat pe lista ruşinii a fotbalului românesc în Europa după ce a fost eliminată în turul 2 preliminar din Conference League. Bucureştenii s-au impus cu 1-0 acasă, dar au pierdut în deplasare cu 1-2.

Meciul retur s-a jucat pe teren neutru, în Armenia, din cauza pandemiei de coronavirus. Şahtior Karagandy a câştigat la lovituri de departajare, singurul fotbalist care a ratat de la punctul cu var fiind Olimpiu Moruţan.

ADVERTISEMENT

Presa din Kazahstan, despre succesul favoriţilor: „Eroic“

Site-ul sports.kz a considerat succesul favoriţilor drept „eroic“, la capătul unei partide „plictisitoare“.

„Șahtior învinge într-un mod eroic FCSB și se califică în următorul tur din Conference League!“, a fost titlul ales de jurnaliştii din Kazahstan.

ADVERTISEMENT

„Meciul a fost extrem de plictisitor, cu puține momente periculoase de poartă. Unul din ele a fost atunci când am expediat un șut de la distanță, iar portarul Andrei Vlad a scăpat mingea, iar Gabyshev a ajuns primul la ea.

După pauză, FCSB a început să preseze, dar nu a avut succes. Șahtior a mai avut șanse, dar Florinel Coman, care a intrat bine în repriza secundă, a pătruns în centrul careului și l-a învins pe Shatskyiy.

ADVERTISEMENT

Timp mai era, iar Tattybaev a adus meciul în prelungiri, iar apoi la loviturile de departajare, acolo unde kazahii au fost mai puternici“, au scris kazahii, preluaţi de Digisport.

În turul următor, al treilea preliminar din Conference League, Şahtior Karagandy va evolua împotriva echipei care a terminat pe locul 4 în Ucraina, Kolos Kovalivka.

ADVERTISEMENT

Au preluat declaraţiile lui Gigi Becali

Jurnaliştii de la sports.kz au dedicat un material patronului de la FCSB, care a vorbit la finalul returului cu Şahtior, anunţând măsurile pe care le va lua după această eliminare. 

Kazahii au preluat declaraţiile lui Gigi Becali. FOTO: captura
Kazahii au preluat declaraţiile lui Gigi Becali. FOTO: captura

Mai mult, au scris despre reacţiile fanilor lui FCSB, care au cerut demisia antrenorului Dinu Todoran pe reţelele de socializare.

Ruşine istorică pentru FCSB

Dacă pentru Şahtior victoria este una nesperată şi de palmares, FCSB intră în topul ruşinii fotbalului românesc după acest eşec. Mai mult, FCSB nu a mai ajuns în grupele unei competiţii europene din sezonul 2017-2018, fiind eliminată de Rapid Viena, Guimaraes şi Slovan Liberec în ultimele 3 sezoane.


  • (P) Cota BETANO UTA Arad – FCSB: 7,10 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT