Fotbal international

Presa portugheză, amară după înfrângerea în fața Marocului la Cupa Mondială: ”Sfârșitul visului. Ronaldo pleacă în lacrimi”

Portugalia a părăsit Cupa Mondială după eșecul în fața Marocului, iar presa portugheză scrie despre o dramă națională, dar are puterea să laude adversarul.
10.12.2022 | 19:47
Presa portugheza amara dupa infrangerea in fata Marocului la Cupa Mondiala Sfarsitul visului Ronaldo pleaca in lacrimi
Portugalia a părăsit Cupa Mondială după eșecul în fața Marocului, iar presa portugheză scrie despre o dramă națională, dar are puterea să laude adversarul. Sursă foto: Record
ADVERTISEMENT

Marocanii au scris istorie după victoria cu 1-0, fiind prima formație africană care ajunge în semifinale la un turneul final mondial.

Eliminarea în fața Marocului de la Cupa Mondială a îndoliat presa portugheză

Imediat după ce Maroc a obținut calificarea în careul de ași de la Cupa Mondială, presa portugheză a scris despre faptul că nici de această dată marele vis de a câștiga trofeul nu s-a putut îndeplini.

ADVERTISEMENT

”Sfârșitul visului”, a titrat publicația Record. ”Portugalia nu a reușit să ducă jocul în prelungiri și este eliminată de la Cupa Mondială. Marocul s-a apărat foarte bine și aproape întotdeauna a reușit să îndepărteze pericolul de poarta lui Bounou.

Cu o apărare fantastică, marocanii au menținut avantajul. Echipa condusă de Regragui face istorie devenind prima echipă africană care ajunge în semifinalele unei Cupe Mondiale”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Portugalia părăsește Mondialul”, este titlul dat de O Jogo, care continuă: ”Un gol al lui Youssef En-Nesyri a pecetluit triumful marocanilor, care au devenit prima echipă africană ce ajunge în semifinalele unei Cupe Mondiale, în timp ce Portugalia nu a reușit să repete semifinalele din 1966 și 2006”.

Lacrimile lui Ronaldo i-a impresionat pe portughezi

Publicația Jornal de Noticias a titrat: ”La revedere, Portugalia! Ronaldo pleacă îl lacrimi”. ”Bounou a făcut minuni în poarta Marocului și așa se încheie visul portughez la Mondialul 2022.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Ronaldo a fost primul care a părăsit terenul și nu și-a ascuns dezamăgirea după înfrângerea în fața Marocului. Nu și-a putut reține lacrimile, mai ales că a fost ultimul său Mondial”, au notat jurnaliștii portughezi.

”Portugalia pierde în fața Marocului și își ia rămas bun de la Cupa Mondială”, este titlul din A Bola, care a mai scris: ”Astfel se încheie visul naționalei de a ajunge la primul titlu mondial, în timp ce echipa africană a făcut istorie și a devenit prima de pe acel continent care a ajuns în semifinalele unei Cupe Mondiale”.

ADVERTISEMENT

Marocanii lăudați că au jucat cu sufletul

Presa internațională evidențiază determinarea arătată de marocani. ”O dragoste istorică”, a titrat L’Equipe. ”Marocul a spart plafonul de sticlă al sferturilor de finală de la Cupa Mondială de care s-a împiedicat mereu echipele continentului african”, au notat francezii.

”Marocul face istorie în Qatar”, este titlul din Marca. ”Marocul intră în istoria fotbalului african fiind prima echipă de pe acel continent care ajunge în semifinalele unei Cupe Mondiale. Și o face pe merit.

Oamenii lui Regragui sunt un bloc foarte solid care este foarte greu de străpuns și cu niște individualități care le oferă acel plus necesar pentru a realiza fapte de genul acesta. Rezistența marocană a avut din nou succes și suferința lor a fost răsplătită făcând istorie la Cupa Mondială. Sunt între primele patru și nu vor să se oprească aici”, ai scris spaniolii.

ADVERTISEMENT