Simona Halep

Presa spaniolă, concluzie dură despre Simona Halep: ”Este incapabilă să joace bine în marile meciuri”

14.05.2019 | 22:20
Presa spaniola concluzie dura despre Simona Halep Este incapabila sa joace bine in marile meciuri

Presa spaniolă a tras o concluzie dură despre Simona Halep, după ce fostul lider mondial a pierdut sâmbătă finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid. Românca a avut o săptămână foarte bună la competiția patronată de Ion Țiriac, dar a coptat în fața olandezei Kiki Bertens în momentul în care evolua cu trofeul pe masă și pentru locul 1 mondial.

Presa spaniolă, concluzie dură despre Simona Halep: ”Există dubii că poate scrie istorie”

”Simona Halep rămâne o jucătoare pe care nu te poți baza în finale. Pare evident că românca este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură, dar este incapabilă să-și impună autoritatea și să arate cel mai bun tenis al său în marile meciuri. Simona pare pierdută și nu-și poate controla emoțiile în meciurile esențiale. Există dubii asupra capacității sale de a scrie istorie!”, este concluzia trasă de presa spaniolă despre Simona Halep.

Toate aceste comentarii au apărut pe site-ul în limba spaniolă puntodebreak.com. Jurnaliștii de acolo au prezentat zece concluzii după turneele ATP și WTA de la Madridși au analizat prestațiile mai multor nume mari din tenis, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, dar și noile staruri Stefanos Tsitsipas și Dominic Thiem. De pe tabloul feminin, pe lângă Simona Halep, ziariștii spanioli și-au prezentat concluziile și în cazul jucătoarelor Kiki Bertens, Naomi Osaka, Belinda Bencic și Garbine Muguruza.

Simona Halep în timpul finalei de la Madrid cu Kiki Bertens
Simona Halep în timpul finalei de la Madrid cu Kiki Bertens

Halep a pierdut multe finale importante în carieră

Simona Halep a jucat 35 de finale în circuitul WTA și a câștigat 18 dintre ele. Cele mai importante succese sunt cele de la Roland Garros 2018, Montreal 2016 și 2018, Madrid 2016 și 2017, Dubai 2015 și Indian Wells 2015. În schimb, cea mai bună jucătoare de tenis a României a capotat în și multe finale importante și aici ne reamintim de Australian Open 2018, Roland Garros 2014 și 2017, Madrid 2014 și 2019, Roma 2017 și 2018, Cincinnati 2015, 2017 și 2018, Beijing 2017 și Turneul Campioanelor 2014.

Simona Halep a fost învinsă de Kiki Bertens în finala turneului de categorie Premier Mandatory, scor 4-6, 4-6, și are șanse minime să mai urce pe locul 1 WTA în perioada următoare, deoarece are foarte multe puncte de apărat de anul trecut, după finala făcută la Roma și titlul câștigat la Roland Garros. În această săptămână, campioana noastră va participa la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, acolo unde a fost direct acceptată în turul doi. În această fază a competiției, românca o va întâlni pe cehoiaca Marketa Vondrousova, cea care a învins-o la Indian Wells în singurul meci direct. Întâlnirea a fost programată pe arena Pietrangeli, a treia ca importanță, și va începe în jurul orei 14:00.

Tags: