Sport

Presa spaniolă, în al nouălea cer după calificarea în semifinalele Euro 2020: „S-a rupt blestemul”

Jurnaliștii spanioli s-au întrecut în laude la adresa fotbaliștilor echipei naționale după calificarea în semifinalele Euro 2020: „S-a rupt blestemul”.
02.07.2021 | 23:46
Presa spaniola in al noualea cer dupa calificarea in semifinalele Euro 2020 Sa rupt blestemul
ADVERTISEMENT

Presa spaniolă jubilează după calificarea echipei naționale în careul de ași al Campionatului European. „Furia Roja” a învins dramatic, scor 3-1 după loviturile de departajare, reprezentativa Elveției și continuă cursa pentru marele trofeu.

S-a rupt blestemul”, au titrat jurnaliștii Sport.es, făcând referire la execuția lui Dani Olmo, care a pus capăt seriei negative de șase penalty-uri consecutive ratate”. Premiul pentru „jucătorul meciului” i-a revenit, însă, goalkeeper-ului Unai Simon.

ADVERTISEMENT

În ciuda eșecului suferit de echipa sa, Yann Sommer a avut o prestație remarcabilă între buturi. În decursul celor 120 de minute, acesta a respins toate cele zece şuturi trimise de spanioli pe spaţiul porţii, peformanță unică în cadrul unui turneu final.

Presa spaniolă jubilează după calificarea în semifinalele Euro 2020

După cinci penalty-uri executate, nici de-al șaselea -al lui Busquets – nu a făcut notă discordantă și părea că Elveția va merge mai departe. Cu toate acestea, „Furia Roja” a lui Enrique a continuat să creadă.

ADVERTISEMENT

Unai Simon a apărat două penalty-uri, iar Oyarzabal l-a transformat pe cel care avea să ducă echipa în semifinalele Campionatului European din 2021”, au scris jurnaliștii spanioli.

Deși a deschis scorul încă din minutul 8, după autogolul lui Zakaria şi-a dat autogol, „Furia Roja” nu și-a putut mări avantajul și s-a trezit egalată de Shaqiri, cu 22 de minute înaintea fluierului final. Elveția a evoluat în inferioritate numerică din minutul 77, când Freuler a primit cartonașul roșu.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique, un car de nervi după meci: „Dacă rata Morata, îl făceați praf!”

Imediat după meci, Luis Enrique a vorbit din nou despre criticile și amenințările primite de Alvaro Morata. „Dacă rata (n.r. penalty-ul), îl făceați praf!”, s-a răstit acesta la jurnaliști, sărind în apărarea elevului său.

Am trecut prin toate la acest EURO. Dacă e o națională pregătită să depășească orice adversitate, a noastră este!

ADVERTISEMENT

Ce voiați, să defilăm?! Normal că am suferit. Unai Simon a demonstrat din ce e făcut. Mă bucur enorm pentru el”, a mai spus selecționerul Spaniei.

Și statistica este de partea „Furiei Roja”. Concret, echipele care au reușit să câștige două meciuri cu prelungiri și/sau penalty-uri la Campionatul European au cucerit și mult râvnitul trofeu. În semifinale, ibericii vor înfrunta învingătoarea dintre Belgia și Italia.

ADVERTISEMENT