Sport

Presa spaniolă jubilează după o nouă ”remontada” reușită de Real Madrid în Champions League: ”Miracolul final”

Real Madrid a făcut un nou meci pentru posteritate în returul cu Manchester City și s-a calificat în finala Champions League, având șansa să cucerească pentru 14-a oară trofeul.
05.05.2022 | 01:26
Presa spaniola jubileaza dupa o noua remontada reusita de Real Madrid in Champions League Miracolul final
Real Madrid a făcut un nou meci pentru posteritate în returul cu Manchester City și s-a calificat în finala Champions League, având șansa să cucerească pentru 14-a oară trofeul. Sursă foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
ADVERTISEMENT

Conduși până în minutul 90 cu 1-0 pe Santiago Bernabeu, ”galacticii” au revenit cu dubla lui Rodrygo, iar Karim Benzema a pus cireașa pe tort în prelungiri.

Performanța incredibilă reușită de Real Madrid în Champions League, lăudată de presa spaniolă

Presa spaniolă este în delir după ce Real Madrid a învins Manchester City cu 3-1 după prelungiri și s-a calificat în finala Champions League după o nouă partidă în care a avut o revenire epocală, așa cum s-a întâmplat cu PSG în optimi și cu Chelsea în sferturi.

ADVERTISEMENT

”Miracolul final”, a titrat cotidianul As, care a notat: ”Madrid ajunge în prelungiri cu un gol în ultimul minut și altul în minutele suplimentare și o omoară acolo pe City. Albii vor fi la Paris după un alt joc istoric.

Nu există nimeni care să reziste puterii pe care ți-o dă Bernabeu, poate pentru că nu aparține acestei lumi. Ca PSG, ca Chelsea, ca atâția înainte și ca atâția care vor veni, Manchester City, Guardiola și tot luxul asiatic care-i înconjoară s-au topit în fața unui Madrid fioros, veșnic reînviat și care permanent sfidează legile lui Murphy”.

ADVERTISEMENT

”Până la final, să mergem Real” este titlul dat de Marca. ”Madrid este în finala Champions League. Dacă spui că înțelegi așa ceva, ești un mincinos. Nimeni nu înțelege asta. Este pur și simplu Real Madrid”, a scris publicația din capitala Spaniei.

Catalanii au recunoscut magia de pe Bernabeu

Nici ziarele din Catalonia nu s-au ferit să o laude pe marea rivală, după o nouă revenire de poveste. ”Madridul este în finala de la Paris”, a titrat Mundo Deportivo. ”Apoteotic, vibrant, emoționant, epic. Dă-i orice adjectiv vrei, dar chestia cu Real Madrid în Champions League este incredibilă”, au scris aceștia.

ADVERTISEMENT

Sub titlul ”Magia Bernabeului o termină și pe City a lui Pep”, cotidianul Sport notează ”Bernabeu a trăit o nouă noapte magică. De la 0-1 în minutul 89 și 3-5 la general, Realul a avut o nouă revenire care o duce în finală. Manchester City s-a diluat ca o bucată de zahăr în finalul celor 90 de minute”.

Englezii, plecăciuni în fața unui Real de istorie

De partea cealaltă, presa engleză deplânge eliminarea dramatică a lui Manchester City, dar recunoaște magia care învăluie stadionul Santiago Bernabeu. ”Rodrygo și Karim Benzema au semnat o nouă revenire incredibilă a Realului”, a titrat Daily Mail.

ADVERTISEMENT

”Realul ajunge în finala cu Liverpool după o revenire senzațională” este titlul dat de The Sun, care notează: ”O altă noapte cu adevărat istorică pentru acești fani. Penalty-ul lui Benzema și dubla de vis a lui Rodrygo a trimis Realul într-un mod uluitor în finala cu Liverpool. Va fi o finală delicioasă”.

Sub titlul ”Real Madrid are o revenire uluitoare pentru a învinge Man City și a ajunge în finală”, BBC scrie: ”Un meci de fotbal pentru istorie! Înțelegem dacă nu poți face față asta ca fan al City chiar acum, totul este brutal, dar pentru toți cei neutri: cum să nu iubești fotbalul după ce ai văzut asta?”

Omagii în toată Europa pentru Real

Nici presa neutră nu a rămas insensibilă la meciul halucinant de pe Santiago Bernabeu. ”Nescufundabili” este titlul dat de L’Equipe, care mai scrie: ”Realul a întors City pentru a juca finala Champions League împotriva lui Liverpool”.

Italienii de la Gazzetta dello Sport au dat un titlu la fel de sugestiv: ”Este un Real infinit: revenire epică împotriva lui City”. ”Returul de pe Santiago Bernabeu, după 4-3 pentru Manchester City din tur, a oferit 120 de minute senzaționale, care s-au încheiat cu o victoria blanco cu 3-1”, au notat jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT