Sport

Presa spaniolă, laude pentru Cristina Neagu! ”Bestia s-a trezit în finalul primei reprize”

12.12.2018 | 10:30
Presa spaniola laude pentru Cristina Neagu Bestia sa trezit in finalul primei reprize

Presa spaniolă a lăudat-o pe Cristina Neagu după victoria obținută de echipa națională de handbal feminin a României în fața reprezentativei iberice în faza grupelor principale de la Campionatul European. Superstarul de la CSM București a fost cea mai bună marcatoare de pe teren.

”Spania a început meciul ştiind că este deja eliminată şi a încercat să lase o impresie bună. Iniţial le-a ieşit, apoi nu prea. Nici adversarul nu le-a ajutat. România, una dintre favorite, s-a adunat şi a câştigat, ceea ce le aduce aproape în semifinală. Neagu a început slab, cu două ratări. Spania a dominat în prima repriză şi cu o şansă bună de a intra la vestiare cu patru goluri avantaj. Bara s-a opus, iar Neagu a marcat pentru 12-10 la pauză. Bestia se trezise”, a scris jurnalistul Daniel Miranda în cotidianul As.

Cristina Neagu în acțiune în meciul România - Spania 27-25
Cristina Neagu în acțiune în meciul România – Spania 27-25

Presa spaniolă, laude pentru Cristina Neagu: ”A stabilit soarta meciului”

”Prima acţiune a reprizei secunde a fost finalizată de Silvia Navarro, care a înscris când România scosese portarul. De atunci totul s-a schimbat, în mod negativ, pentru Spania. România şi-a arătat adevăratul potenţial. În minutul 42, România a trecut în avantaj pentru prima dată şi nu a mai cedat. Neagu cu şapte goluri, acompaniată de pivotul Pintea cu şase goluri, a stabilit soarta meciului”, au fost laudele presei spaniole pentru Cristina Neagu.

România a învins Spania cu scorul de 27-25, după un meci în care elevele lui Ambros Martin au început foarte slab jocul și au alergat mai bine de 40 de minute pentru a reuși egalarea și pentru a trece apoi în avantaj. Pentru ”tricolore” urmează întâlnirea cu Ungaria, acolo unde au nevoie de un rezultat de egalitate pentru a se califica în semifinalele Campionatului European. În cazul în care va ajunge în penultimul act, România cel mai probabil va juca împotriva Rusiei.