Fotbal international

Presa spaniolă, şocată după Barca – Bayern 2-8: “Umilinţă pentru istorie!”

15.08.2020 | 01:06
Presa spaniola socata dupa Barca  Bayern 28 Umilinta pentru istorie
ADVERTISEMENT

Mitul Barcelona lui Lionel Messi s-a prăbuşit sub avalanşa de goluri de pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona, venită din partea unui Bayern Munchen care poate prelua de la catalani apelativul de extratereştri. Nimeni nu ar fi putut anticipa  un asemenea măcel, o asemenea lecţie de fotbal.

Este foarte probabil ca aceasta să fie seara  în care s-a încheiat ciclul Barcelonei lui Messi. Este greu de spus acum la cald ce se va întâmpla pe Nou Camp, dacă nu cumva acest cutremur de gradul 8 nu va avea drept consecinţe şi ceea ce ar fi părut până acum imposibil, adică plecarea lui Messi.

ADVERTISEMENT

Presa spaniolă este pur şi simplu şocată de ceea ce a păţit Barcelona. Toate publicaţiile de sport au această părere că a fost unul dintre cei mai proşti ani din istoria clubului şi că după un astfel de rezultat cu siguranţă vor urma schimbări importante, cel mai probabil chiar de la nivelul prezidenţial al clubului.

Presa spaniolă e convinsă că vor urma mari schimbări la Barcelona

Cotidianul Marca, publicaţie care apare în patria duşmanului Barcelonei, la Madrid, titrează: “Umilinţă pentru istorie”. Barcelona a trăit această mare ruşine pe de o parte pentru că acest Bayern pare desprins dintr-un  alt film, unul peste tot ce a rulat la Lisabona în sferturile de finală, pe de alta ca urmare a marilor greşeli făcute, începând de la numirea unui antrenor depăşit de o asemenea misiune în persoana lui Quique Setien.

ADVERTISEMENT
Presa spaniolă şocată de rezultatul de la Lisabona. “Umilinţă pentru istorie a Barcelonei!”. Foto: Marca.es

Marca devine chiar imperioasă la adresa catalanilor: “Se impune o analiză la sânge a tuturor factorilor care au favorizat catastrofa şi luarea de măsuri urgente şi cât se poate de urgent.” Este elogiat jocul germanilor, în comparaţie cu debandada din tabăra catalană. “Bayern a fost o maşină perfectă, care a rulat la aceeaşi turaţie din primul până în ultimul minut”.

Bayern a dat câte patru goluri de repriză

Al doilea cotidian din Madrid, As, a titrat “Hecatombă istorică pentru Barcelona. Bayern a marcat câte patru goluri de repriză oamenilor lui Setien, fiind ca un compresor care nu s-a oprit nici un minut. Până şi Coutinho, deşi a intrat spre final, a avut timp să dea două goluri, ruinându-şi echipa de care aparţine încă”.

ADVERTISEMENT
Presa spaniolă şocată de rezultatul de la Lisabona. “Umilinţă pentru istorie a Barcelonei!”. Foto: Diario As.com

As vine şi cu declaraţia dată de Gerard Pique, care e foarte dur: “Nu există scuze. Ruşine e cuvântul care defineşte cel mai bine situaţia. Nu se poate continua aşa, nu vom putea în acest fel să pretindem nimic în Europa. Trebuie pus piciorul în prag şi făcute mutări radicale peste tot, nu mă refer numai la antrenor şi la lotul de jucători”.

Pique se oferă să plece primul

El Mundo Deportivo, unul dintre ziarele de casă ale Barcelonei, scrie că s-a asistat la ridicolul istoric, pentru că echipa mai atinsese ridicolul dar nu şi la asemenea poporţii, în anii anteriori, la Roma şi apoi la Liverpool.

ADVERTISEMENT
Presa spaniolă şocată de rezultatul de la Lisabona. “Umilinţă pentru istorie a Barcelonei!”. Foto: El Mundo Deportivo.es

Al doilea ziar catalan, Sport, deschide cu o altă declaraţie a lui Pique, care spune că nimeni nu e esenţial, de neînlocuit şi Sport citează promisiunea fundaşului redus la tăcere de atacul lui Bayern: “Mă ofer să plec primul, dacă asta va rezolva problemele majore existente”.

ADVERTISEMENT