ADVERTISEMENT
Fotbal international

Presa suedeză cere ca România să piardă organizarea EURO după scandările rasiste! Reacția președintelui Federației nordice

Autor: Francisc Oprea | 16.11.2019 | 20:13
Presa suedeză cere ca România să piardă organizarea EURO după scandările rasiste! Reacția președintelui Federației nordice
Suedezii anunță că vor cere ca România să piardă organizarea EURO 2020. Sursă Foto: Sportpictures

Meciul România – Suedia a fost întrerupt timp de câteva zeci de secunde în minutul 81, după ce Alexander Isak a acuzat scandări rasiste venite din tribune. La mai puțin de 24 de ore de la ultimul fluier al duelului de pe Arena Națională, presa din Suedia anunță o ipoteză incredibilă, conform căreia nordicii ar cere ca România să rămână fără găzduirea celor patru meciuri de la EURO 2020. Totuși, președintele Federației nordice admite că va susține în continuarea ideea ca România să organizeze turneul final.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 7,50 este cota pentru “X” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!


Organizarea EURO, în pericol după meciul cu Suedia?

Sudezii au început o dispută psihologică cu o săptămână înaintea meciului cu România, amenințând în dese rânduri că vor ieși de pe teren dacă scandările rasiste se vor auzi din tribunele Arenei Naționale. Mai mult, unul dintre membrii staff-ului naționalei nordice anunța că a solicitat măsuri de protecție suplimentară la hotel, pentru a preveni anumite posibile atacuri ale românilor. După momentul controversat din finalul jocului, când Daniele Orsato a întrerupt meciul timp de câteva secunde după ce Alexander Isak a acuzat că a fost victima unor scandări rasiste, presa din Suedia vine cu o ipoteză șocantă.

ADVERTISEMENT

Conform Ziare.com, presa nordică anunță că se vor face demersuri pentru ca România să piardă organizarea Campionatului European din 2020, din cauza incidentelor provocate de ultrași în meciurile din preliminarii.

Reacția președintelului Federației din Suedia

Karl Erik-Nilsson, președintele Federației Suedeze de Fotbal anunță, totuși, că nu se va face un apel către UEFA după incidentele din tribune: „Istoria lor legată de rasism nu este aceeași cu rasismul tradițional. De obicei are legatură cu fenomenul geopolitic, cu conflictele de durată cu Ungaria. Cred că și reprezentanții Federației Romane de Fotbal au fost surprinși de expresiile folosite ieri, nu erau obișnuiți cu ele.

ADVERTISEMENT

Daca te uiți strict la acest incident cu Alexander Isak, nu te simți prea bine când știi că Bucurestiul va organiza EURO 2020, dar dacă privesti toată dezvoltarea fotbalului românesc și a infrastructurii, merită un eveniment de o asemenea amploare. Nu cred că niste suporteri ar trebui să distrugă un asemenea eveniment”.

Arena Națională, patru meciuri la turneul final

România este una dintre cele 12 țări ce vor găzdui turneul final al Campionatului European din 2020. Ediția din vara anului viitor este aniversară, împlinindu-se 60 de ani de la primul EURO. În București urmează să se joace patru jocuri din cadrul turneului, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Deși calificarea directă s-a pierdut, distanța față de locul doi din grupă, Suedia, fiind de patru puncte cu o etapă înaintea finalului preliminariior, România poate, totuși, participa la Campionatul European, prin barajul din Liga Națiunilor. „Tricolorii” își află adversarul din semifinală pe 22 noiembrie, într-un eveniment organizat la sediul UEFA de la Nyon.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!