News

Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, rănită într-un accident. Evenimentul, produs după summitul de la Bruxelles

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene, a fost rănită într-un accident rutier produs după summitul de la Bruxelles.
28.03.2023 | 20:41
Presedinta Bancii Centrale Europene Christine Lagarde ranita intrun accident Evenimentul produs dupa summitul de la Bruxelles
Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, rănită într-un accident rutier. Trebuie să poarte guler cervical în urma evenimentului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Christine Lagarde (67 de ani), președinta Băncii Centrale Europene, a fost rănită într-un accident rutier. Evenimentul a fost consemnat după summitul de la Bruxelles, desfășurat săptămâna trecută.

Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, rănită într-un accident rutier. Trebuie să poarte guler cervical în urma evenimentului

Accidentul în care a fost implicată Christine Lagarde a avut loc vineri, 24 martie, la orele după-amiezii. S-a întâmplat în momentul în care șefa Băncii Centrale Europene pleca de la evenimentul de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Maşina președintei a fost implicată într-un accident vineri după amiază, după plecarea de la summitul european de la Bruxelles, a menţionat purtătorul de cuvânt al oficialului, într-un mesaj transmis agenţiei France Presse și citat de Bloomberg.

În același comunicat se mai arată că Lagarde era pasager în vehicul. Din fericire, aceasta nu a suferit răni grave. Cu toate acestea, evenimentul s-a lăsat cu urmări. Șefa Băncii Centrale Europene va trebuie să poarte guler cervical o perioadă.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

A suferit o rană minoră şi, în urma unui examen medical, poartă un guler cervical. În acest timp îşi desfăşoară toate activităţile normal”, afirmă sursa citată. E important de precizat că niciun alt pasager al mașinii oficialului european nu a fost grav rănit în acest accident.

Marți, 28 martie, Christine Lagarde a participat la Frankfurt la un eveniment al Băncii Reglementelor Internaţionale. Aceasta a inaugurat un centru dedicat inovaţiei tehnologice în serviciile financiare împreună cu cele 20 de bănci centrale membre ale zonei euro. La acest eveniment, șefa Băncii Centrale Europene a purtat un guler cervical. Imagini, AICI.

ADVERTISEMENT

Cine este Christine Lagarde

Pe numele ei complet Christine Madeleine Odette Lagarde, actuala șefă a Băncii Centrale Europene este o avocată franceză. A ocupat mai multe funcții oficiale în Franța. Printre acestea: ministru de finanțe, ministru al agriculturii și ministru al comerțului și industriei. A fost prima femeie care a devenit ministrul unei economii din zona G8 și este prima femeie care a devenit director general al FMI.

Pe 16 noiembrie 2009, publicația Financial Times a numit-o pe Lagarde cel mai bun ministru de finanțe din zona euro. În paralel, Forbes a plasat-o pe locul 17 în rândul celor mai puternice femei din lume.

ADVERTISEMENT

Pe 28 iunie 2011 a fost numită următorul director general al Fondului Monetar Internațional (FMI) pe o perioadă de cinci ani. Din noiembrie 2019, Christine Lagarde ocupă funcția de președintă a Băncii Centrale Europene.

ADVERTISEMENT

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA