News

Președinte al unei asociații a medicilor de familie: “Vaccinarea trebuie să fie obligatorie, e singura variantă”

27.04.2021 | 21:46
Presedinte al unei asociatii a medicilor de familie Vaccinarea trebuie sa fie obligatorie e singura varianta
Președinte al unei asociații a medicilor de familie: "Vaccinarea trebuie să fie obligatorie, e singura variantă" foto: captură Botosaninews
ADVERTISEMENT

Paul Șerban, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Botoșani, a oferit o declarație tranșantă, marți, la Antena 3 despre vaccinarea împotriva coronavirusului, spunând: “trebuie să fie obligatorie, este singura modalitate să rezolvăm această problemă sanitară”,

La începutul lunii, Ludovic Orban a declarat că există un proiect legislativ, aflat în dezbaterea Parlamentului, referitor la vaccinarea obligatorie cu vaccinuri din schema obligatorie de imunizare, în acest context amplificându-se discuțiile despre un scenariu prin care și vaccinarea împotriva coronaviruslui ar deveni sau nu obligatorie.

ADVERTISEMENT

Curtea Europeană a dat o decizie prin care declară că vaccinarea obligatorie este legală într-o societate democratică după ce mai mulți părinți din Cehia s-au adresat acesteia, după ce copiii acestora nu au putut să fie înscriși la grădiniță.

Președinte al unei asociații a medicilor de familie: “Vaccinarea trebuie să fie obligatorie”

“Până la urmă se va ajunge la vaccinare obligatorie, pentru că eu am experiență de peste 30 de ani, sunt medic de familie în mediul rural. În toți acești ani, copiii pe care i-am vaccinat nici nu au murit, nu au făcut autism și nici alte afecțiuni secundare, iar oamenii au învățat să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Părinții au învățat că trebuie să își aducă copiii în vaccinare, iar acum este o modalitate de educație sanitară.

În momentul în care ai de-a face cu o asemenea afecțiune, toate sistemele de sănătate sunt depășite de această pandemie, este, după părerea mea, o situație care s-ar impune, vaccinarea obligatorie a populației.

ADVERTISEMENT

Asta va duce la rezolvarea situației, vom stopa decesele, vom stopa îmbolnăvirile foarte grave. La ora actuală foarte mulți oameni care prezintă simptomatologia cu Covid refuză să se testeze, să apeleze la medic, să se interneze și, stând acasă fără să anunțe, își agravează starea de sănătate.

Legea vaccinării obligatorii se referă la vaccinurile obișnuite care fac parte din schema națională, să nu amestecăm lucrurile.

ADVERTISEMENT

Vă mai aduceți aminte când domnul ministru Nicolaescu a anunțat campania de vaccinare împotriva papilomavirusului și, din presă au venit doamne și domni foarte bine documentați, credeau ei, și ce s-a întâmplat?

Toate fetițele au fost vaccinate până la conferința de presă, iar după această conferință oamenii au refuzat să se vaccineze”, a declarat Paul Șerban, președintele Asociației Medicilor de Familie Botoșani.

ADVERTISEMENT