News

Președintele ANRE a dat criza facturilor din România pe un concediu în Republica Dominicană

În spațiul public au apărut informații care sugerează că Dumitru Chiriță, președintele ANRE, s-ar afla într-un concediu în Republica Dominicană, asta în mijlocul scandalului legat de facturi.
20.01.2022 | 00:10
Presedintele ANRE a dat criza facturilor din Romania pe un concediu in Republica Dominicana
Președintele ANRE s-ar afla în concediu de pe 14 ianuarie. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Facturile crescute la energie electrică și gaze naturale sunt cel mai controversat subiect de pe agenda publică românească din ultimele zile. În acest moment, atenția românilor este îndreptată asupra guvernanților, dar și asupra Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Acum, prin președintele său, Dumitru Chiriță, ANRE se află în centrul atenției publicului. Mai exact, informațiile ajunse în presă indică faptul că în mijlocul crizei facturilor, acesta s-ar afla în concediu într-o destinație exotică, notează G4Media.

ADVERTISEMENT

În mod oficial, angajații din cadrul ANRE au fost informați că președintele instituției s-ar afla într-un concediu medical.

Unde se află președintele ANRE?

Informațiile citate de către jurnaliștii de la Antena 3 indică faptul că Dumitru Chiriță se află în acest moment într-o vacanță în Republica Dominicană. Aparent, acest ar fi lipsit de la muncă de vineri, 14 ianuarie.

ADVERTISEMENT

În ultima săptămână, locul lui Chiriță la ședințele desfășurate în cadrul coaliției pe tema facturilor, a fost ocupat de către vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy.

De asemenea, există o serie de informații care sugerează că Dumitru Chiriță s-ar afla în Punta Cana. Această zonă din partea estică a Republicii Dominicane este recunoscută la nivel mondial pentru plajele și resorturile sale.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat faptul că președintele ANRE nu răspunde la apelurile și mesajele primite de la jurnaliști și că telefonul acestuia ar fi închis.

Chiar dacă președintele ANRE se află în concediu, în ultimele zile instituția și-a continuat activitatea. Astfel, una dintre cele mai importante măsuri luate vizează o posibilă creștere a prețului la gigacalorie în București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, activitatea ANRE se concentrează și asupra scandalului facturilor greșite pe care furnizorii de energie le-au emis în ianuarie și decembrie.

Funcționarii ANRE desfășoară acum o serie de controale în cazul furnizorilor de gaze naturale și energie electrică. În plus, au început să de-a amenzi în cazul facturilor greșite care au fost trimise în cazul consumatorilor casnici.

În acest moment, plecarea lui Chiriță reprezintă un nou motiv de tensiune în cadrul coaliției de guvernare. Astfel, peneliștii le cer partenerilor lor social-democrați să îi sprijine o inițiativă parlamentară de demitere a acestuia. Trebuie precizat faptul că, în cazul ANRE, doar Parlamentul are dreptul de a numi și revoca conducerea instituției.

ADVERTISEMENT