ADVERTISEMENT
Fotbal international

Preşedinte de federaţie, suspendat pe viaţă şi amendat cu o sumă uriaşă! Ce a făcut

Autor: Eduard Dimiean | 20.11.2020 | 21:44
Preşedinte de federaţie, suspendat pe viaţă şi amendat cu o sumă uriaşă! Ce a făcut
Preşedinte de federaţie, suspendat pe viaţă şi amendat cu o sumă uriaşă! Ce a făcut

Președintele federației de fotbal din Haiti a fost radiat din fotbal și amendat cu 1 milion de franci elvețieni după ce a fost declarat vinovat de abuz sexual și amenințări.

ADVERTISEMENT

Comitetul de Etică al FIFA confirmă că Yves Jean-Bart a agresat sexual și a amenințat mai multe jucătoare printre care și minore.

Yves Jean-Bart Președintele a fost amendat cu 1 milion de franci elvețieni echivalentul a 917.000 euro.

Preşedinte de federaţie, suspendat pe viaţă şi amendă uriaşă!

Yves Jean-Bart poreclit “Dadou”, a comis faptele grave la Centrul Tehnic pe Pregătire de la Croix-des-Bouquets, acestea desfășurându-se pe o perioadă îndelungată, de mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

Victimele au fost intimidate și amenințate cu moartea să nu mărturisească ororile pe care le-au pățit. Bart a devenit președinte FHF în februarie 2000, în prezent având vârsta de 73 de ani.

A doua suspendare provizorie de 90 de zile dictată de FIFA urma să expire duminică, Bart considerându-se nevinovat dorește să facă apel la decizie. Forul mondial promite să continue investigația pentru a se asigura că nu există și alți vinovați.

Ancheta continuă în Haiti

La sfârşitul lunii august, FIFA i-a suspendat pe Nella Joseph, care se ocupa de supravegherea junioarelor la centrul tehnic naţional de la Croix-des-Bouquets, şi Wilner Etienne, director tehnic naţional în cadrul FHF. La mijlocul lui octombrie au extins ancheta la Yvette Felix, fost căpitan al naţionalei feminine haitiene şi antrenor secund la Croix-des-Bouquets.

ADVERTISEMENT

Pornind de la o anchetă publicată la sfârşitul lui aprilie de  The Guardian, acuzaţiile de viol vizându-l pe Jean-Bart au dus şi la deschiderea unei anchete penale în statul Haiti, aflată momentan în curs de desfăşurare. Potrivit unor fete citate de The Guardian, Jean-Bart ar fi violat numeroase jucătoare minore în decursul anilor.

Depunând mărturie în legătură cu presiunile pe care le-au suportat pentru a păstra tăcerea, presupusele victime au afirmat pentru ziar, sub acoperirea anonimatului, că cel puţin două jucătoare minore ar fi avortat în urma vilourilor din centrul național de pregătire din Haiti.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!