ADVERTISEMENT
News

Președintele AEP: Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot la alegerile locale. Ce reguli trebuie să respecte cei mici

Autor: Robert Cristea | 25.09.2020 | 21:22
Președintele AEP: Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot la alegerile locale. Ce reguli trebuie să respecte cei mici
Președintele AEP: Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot la alegerile locale. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot și în cabina de vot la alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a explicat că nu există nicio interdicție pentru cei mici.

ADVERTISEMENT

Legat de purtarea măștii, obligatorie pentru adulți în interiorul secțiilor de votare, Mitulețu-Buică a precizat că regulile pentru copii sunt cele în vigoare pentru orice spațiu public interior.

Doar pentru cei cu ”vârsta de peste 5 ani va fi necesară purtarea măștii”, a afirmat șeful AEP, conform edupedu.ro

ADVERTISEMENT

Președintele AEP: Nu există o interdicție. Parinții pot merge cu copiii la vot

”Pentru părinții care vor merge la alegerile locale, orice părinte care are lângă un copil își poate exercita dreptul de vot în aceleași condiții ca și până acum. Nu există o interdicție pentru ca părintele să nu aibă acces cu copilul”, a declarat președintele AEP.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), a precizat că regulile sunt cele impuse și până acum. Nu vor fi interdicții suplimentare pentru cei mici. Copiii care nu au împlinit 5 ani nu trebuie să poarte mască.

ADVERTISEMENT

„Dacă are până în vârsta de 5 ani, la fel ca în regulile de pandemie stabilite pentru starea de alertă, până în vârsta de 5 ani nu este obligatorie purtarea măștii. Peste vârsta de 5 ani, 5 ani împliniți, va fi necesară purtarea măștii. Repet, în aceleași condiții ca cele stabilite pentru starea de alertă, pentru pandemie”, a explicat acesta pentru Edupedu.ro .

Președintele AEP a precizat că nu se putea impune o astfel de regulă, în condițiile în care sunt situații unde părintele nu are cu cine să-și lase copilul.

ADVERTISEMENT

„A fost o discuție la un moment dat, dacă ar putea să existe o astfel de interdicție la nivelul secțiilor de votare.

Autoritatea Electorală Permanentă a menționat că de fiecare dată au fost aceleași discuții ca părinții să nu intre inclusiv în cabină cu copiii și atunci am explicat că nu poate fi interzisă o astfel de deplasare a părinților cu copiii la secția de votare pentru că există situații în care părintele nu-și poate lăsa copilul cu cineva acasă și atunci ar putea fi îngrădit dreptul la vot pentru acele persoane”. – Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!