Fotbal intern

Președintele AFAN le cere echipelor din Liga 1 să renunţe la antrenamente: „După ce va fi declanșată starea de urgență, atunci vom avea pârghiile legale pentru a stopa aceste practici”

15.03.2020 | 19:24
Presedintele AFAN le cere echipelor din Liga 1 sa renunte la antrenamente Dupa ce va fi declansata starea de urgenta atunci vom avea parghiile legale pentru a stopa aceste practici
ADVERTISEMENT

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre situația de criză prin care trece fotbalul românesc din cauza epidemiei de coronavirus care s-a abătut asupra țării noastre și nu este de acord ca unele cluburi să își lase jucătorii să meargă la antrenamente.

Emilian Hulubei sfătuiește cluburile să renunțe la antrenamente

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre situați din fotbalul românesc și le sfătuiește pe cluburi să nu-și lase jucătorii să meargă la antrenamente, făcând referire directă la FCSB, club care își reia activitatea de luni, 16 martie, chiar în ziua în care se va declanșa stare de alertă în România:

ADVERTISEMENT

„Atâta timp cât îi pui pe jucători la antrenament îți asumi, vei răspunde în caz că se întâmplă ceva. Sfatul meu este să nu se facă antrenamente, dar nu am pârghie legală să îi interzic FCSB-ului să facă antrenamente.

După ce va fi declanșată starea de urgență, atunci vom avea pârghiile legale pentru a stopa aceste practici. În caz de forță majoră, în care poate fi încadrată și pandemia, atunci consecințele vor fi conform regulamentului și contractelor”.

ADVERTISEMENT

„Contractele fotbaliștilor nu se vor prelungi automat”

Emilian Hulubei a mai vorbit și despre situația jucătorilor din Casa Pariurilor Liga 1 care își încheie contractele la sfârșitul lunii iunie. Președintele AFAN a mărturisit că înțelegerile dintre jucători și cluburi nu se vor prelungi automat:

„Există o altă problemă, dacă se vor relua campionatele, multor jucători li se vor termina contractele, fără să fie o obligație să li prelungească contractele automat”.

ADVERTISEMENT

Președintele AFAN nu este de acord cu propunerea lui Sorin Cârțu de a se îngheța campionatul până la finalul sezonului regulat.

„Nu știu dacă este fair-play să se înghețe campionatul, este o situație extraordinară care cere solții pe măsură”, a precizat Emilian Hulubei.

ADVERTISEMENT
  • 2 este locul pe care a terminat Universitatea Craiova sezonul regulat în Casa Pariurilor Liga 1