News

Președintele Africii de Sud, acuzat că a furat 500.000 de dolari. I-a ascuns într-o canapea

Președintele Africii de Sud e acuzat că a furat o sumă impresionantă de bani, pe care i-a ascuns într-o canapea de piele.
02.12.2022 | 23:50
Presedintele Africii de Sud acuzat ca a furat 500000 de dolari Ia ascuns intro canapea
Președinte Africa de Sud, acuzat că a furat 500.000 de dolari. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cyril Ramaphosa ar fi fost ales tocmai pentru a eradica corupția din această țară, însă e aproape de demisie după ce s-a aflat că a furat 500.000 de dolari pe care i-a ascuns într-o canapea.

Președintele din Africa de Sud, acuzat că a furat 500.000 de dolari

Potrivit Gândul, Cyril Ramaphosa a sustras suma din bani din conturile propriei sale ferme, cu intenția de a-i pune ”la păstrare”. Bărbatul ar fi luat banii în numerar în 2020, însă neagă orice acuzație care i se aduce.

ADVERTISEMENT

Într-un mod ciudat, infracțiunea nu a fost raportată momentan la Poliție pentru că ar fi exista ”o decizie deliberată de a păstra secretul”.

Un fost șef al spionajului sud-african, Arhur Fraser, susține că menajera bărbatului știa de acest furt, însă a ținut totul secret de ochii Fiscului sau ai altor autorități. Mai mult, președintele ar fi cumpărat tăcerea tuturor din jur.

ADVERTISEMENT

Ramaphosa se apără și spune că banii proveneau din vânzarea unor bivoli de la ferma sa din Phala Phala. Mai mult, președintele Africii de Sud neagă că ar fi avut mai mult de 500.000 de dolari puși la canapea, deși autoritățile au lansat un zvon că ar fi sustras 4 milioane de dolari.

”Unii se aruncă cu presupuneri despre mine şi despre bani. Vreau să vă asigur că toţi aceşti bani proveneau din veniturile obţinute din vânzarea de animale.

ADVERTISEMENT

Nu am furat niciodată bani de nicăieri. Nici de la contribuabili, nici de la nimeni. Nu am făcut niciodată acest lucru. Şi nu voi face niciodată acest lucru”, declara președintele în fața membrilor partidului de guvernământ, Congresul Național African (ANC).

Cyril Ramaphosa comercializează de mulți ani bivoli rari, vite și alte animale sălbatice. De altfel, bărbatul a ajuns milionar tocmai în urma comerțului de la ferma sa privată.

ADVERTISEMENT

Matamela Cyril Ramaphosa (născut la 17 noiembrie 1952) este un om de afaceri și politician sud-african, care este în prezent al cincilea președinte ales democratic al Africii de Sud. Fost activist anti-apartheid, lider de sindicat și om de afaceri, Ramaphosa este și președintele Congresului Național African (ANC).

ADVERTISEMENT