Fotbal international

Quique Setien, demis de Barcelona! Anunţul oficial al catalanilor. Cine i-ar putea lua locul

17.08.2020 | 21:17
Quique Setien demis de Barcelona Anuntul oficial al catalanilor Cine iar putea lua locul
ADVERTISEMENT

Oficialii Barcelonei au participat la o şedinţă furtunoasă duminică seară, iar preşedintele clubului a anunţat demiterea lui Quique Setien. Catalanii au fost umiliţi de Bayern Munchen în sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi pregătesc viitorul.

UPDATE, 17 august, ora 21:17 / Barcelona a anunţat luni seară că antrenorul Quique Setien a fost demis de la echipă. Decizia a venit după ce catalanii au fost eliminaţi de Bayern Munchen în Liga Campionilor, scor 2-8.

ADVERTISEMENT

“Quique Setien nu mai este antrenorul primei echipei. Numele noului tehnician va fi anunţat în zilele următoare, ca parte a unei restructurări care va avea loc la echipă”, au anunţat catalanii pe contul oficial de Twitter.


Jurnaliştii de la Cope au dezvăluit că Josep Bartomeu, preşedintele Barcelonei, a decis să-l demită pe Quique Setien după şedinţa de duminică. “Setien a fost dat afară”, ar fi transmis oficialul clubului de pe Camp Nou ziariştilor spanioli.

ADVERTISEMENT

Luni, oficialii Barcelonei vor avea o nouă şedinţă, iar obiectivul este unul clar: numirea unui nou antrenor la echipă. În aceeaşi zi va fi anunţată oficial şi despărţirea de Quique Setien.

Quique Setien, demis de Barcelona! Cine îi va lua locul

Josep Bartomeu pregăteşte strategia pentru noul sezonul şi a început negocierile pentru noul antrenor al Barcelonei. Favorit, conform presei din Spania, ar fi Ronald Koeman, selecţionerul naţionalei Olandei. Fostul internaţional batav ar fi ajuns deja în Catalunia pentru a discuta cu oficialii clubului.

ADVERTISEMENT

Barcelona are şi o variantă de rezervă, dacă negocieriole cu Ronald Koeman nu vor ajunge la un numitor comuni. Catalanii îl au în vedere pe Garcia Pimienta, antrenorul echipei a doua, Bartomeu fiind dispus să meargă pe modelul Pep Guardiola, promovat de la Barcelona B în 2008.

Garcia Pimienta are 46 de ani şi o antrenează pe Barcelona B din 25 aprilie 2018. Anterior, ibericul a mai pregătit diferite grupe de juniori de la echipa de pe Camp Nou. Ca fotbalist, Pimienta a jucat un meci pentru Barcelona şi a mai evoluat pentru Extremadura, Figueres, Hospitalet şi Sant Andreu.

ADVERTISEMENT

Xavi a refuzat să o preia pe Barcelona

Pe lista Barcelonei s-a aflat şi Xavi, antrenorul lui Al Sadd, însă acesta a refuzat propunerea făcută de oficialii clubului. Fostul internaţional spaniol a fost dorit şi după demiterea lui Ernesto Valverde, însă şi atunci le-a transmis catalanilor că nu este dispus să preia echipa.

“Nu cred că este momentul să antrenez Barcelona. În ianuarie i-am refuzat, iar acum nu m-au contactat. În calitate de suporter le doresc mult succes. Îl respect mult pe Quique Setien, el propune un stil de joc foarte apropiat de ce are nevoie Barcelona, stilul implementat de Cruyff.

Sunt încântat să câștig experiență, să progresez și, bineînțeles, ar fi un privilegiu pentru mine să antrenez la Barca într-o zi, alături de foști sau actuali jucători. Aș dori să fac o echipă cu oameni care cunosc clubul, oameni în care am încredere și lângă care am jucat”, a declarat Xavi pentru El Pais.

ADVERTISEMENT