News

Preşedintele Braziliei a jignit-o pe Brigitte Macron! Reacţia dură a lui Emmanuel Macron

27.08.2019 | 14:28
Presedintele Braziliei a jignito pe Brigitte Macron Reactia dura a lui Emmanuel Macron

Tensiuni între Emmanuel Macron și președintele brazilian Jair Bolsonaro, după reacția acestuia din urmă la adresa soției omologului său din Franța. Scandalul a izbucnit în momentul în care Macron a insistat ca în cadrul summitului G7 din weekend să fie adusă în discuție problema incendiilor care distrug pădurea amazoniană.

Soția lui Emmanuel Macron, ironizată de președintele Braziliei

Mai concret, liderul de la Paris le-a solicitat celorlalți șefi de state să facă presiuni asupra lui Bolsonaro și să-l oblige să ia măsuri. În replică, președintele brazilian l-a acuzat pe Macron că are o  „mentalitate colonialistă” și nu s-a oprit aici, ba din contră. A trecut la comentarii jignitoare la adresa primei doamne a Franței, Brigitte, fapt care l-a înfuriat la culme pe Macron.

Bolsonaro a comentat la postarea unui susținător al său pe rețelele de socializare, în care cei doi lideri apar alături de soțiile lor: Macron, 41 de ani, alături de Brigitte, 66 de ani, și Bolsonaro, 64 de ani, cu soția sa Michelle, în vârstă de 37 de ani ironizând aspectul fizic al lui Brigitte Macron. În mesajul publicat pe respectiva pagină de Facebook au fost comparate fotografiile lui Michelle Bolsonaro cu cele ale primei doamne a Franței.  Prima era prezentată într-o notă favorabilă, spre deosebire de soția liderului francez, surprinsă într-o ipostază nu tocmai fericită, sugerând, prin urmare, că este urâtă. Mesajul includea și textul „Înțelegeți acum de ce Macron îl persecută pe Bolsonaro?”, iar președintele Braziliei a publicat un comentariu la această postare: „Nu îl umili pe tip. LOL (mort de râs, n.r.).

Președintele Braziliei, alături de soția sa
Președintele Braziliei, alături de soția sa

Reacția dură a lui Emmanuel Macron la adresa omologului său brazilian

Emmanuel Macron și-a apărat soția și i-a răspuns în timpul unei conferințe de presă organizate cu ocazia summitului G7, ce are loc în Franța, la Biarritz, președintelui Braziliei, criticând remarca omologului său, pe care o cataaloghează drept jignitoare și lipsită de respect.

A spus lucruri lipsite de respect despre soția mea. Eu am un mare respect față de poporul brazilian și nu pot decât să sper că vor avea în curând un președinte potrivit pentru această poziție’. „Ce pot să spun? Este trist. Este trist pentru el în primul rând și pentru brazilieni’, a continuat Macron adăugând că „Cred că femeilor braziliene le va fi rușine probabil să citească astfel de lucruri spuse de președintele lor”, a reacționat președintele Franței, în cadrul unei conferințe de presă.