News

Președintele Braziliei, călare în mijlocul simpatizanților la un mitig. Jair Bolsonaro nu crede în coronavirus

01.06.2020 | 15:52
Presedintele Braziliei calare in mijlocul simpatizantilor la un mitig Jair Bolsonaro nu crede in coronavirus
ADVERTISEMENT

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat la un miting alături de simpatizanții săi, călare pe un cal și fără a-și lua nicio măsură de protecție.

Președintele Braziliei, călare pe un cal la un miting, fără nicio măsură de protecție

Mitingul cu simpatizanții lui Bolsonaro s-a desfășurat în ziua în care Brazilia înregistra 500.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Bolsonaro s-a întâlnit cu zeci de susținători în fața palatului prezidențial din Brasilia.

ADVERTISEMENT

În timp ce oamenii îi scandau numele, Jair Bolsonaro, înconjurat de gărzile de corp, a ridicat doi copii pe umerii săi, conform newsweek.ro. Și-a continuat drumul printre simpatizanți, călare pe un cal al Poliției, fără a-i atinge pe oameni.

Brazilia are 210 milioane de locuitori și se află pe locul secund în lume atunci când vine vorba de numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. SUA este singura țară care depășește Brazilia, cu 1.8 milioane de cazuri.

ADVERTISEMENT
Bolsonaro, călare pe cal la un miting
Bolsonaro, călare pe cal la un miting. Foto: Aljazeera.com

29.341 de persoane au decedat în Brazilia în urma infectării cu Covid-19, 8.318 de persoane fiind în stare critică în secțiile de Terapie Intensivă. Cu toate acestea, 206.555 de persoane s-au vindecat.

Brazilia are șanse mari să depășească SUA la numărul de infectați și de morți, în condițiile în care mai bine de 50% din persoanele testate sunt îmbolnăvite. Brazilia a efectuat 930.013 de teste, cifra îmbolnăvirilor fiind extrem de mare raportată la acest număr de teste.

ADVERTISEMENT

Președintele Bolsonaro este cel mai mare contestatar al Covid-19, în sensul că președintele brazilian neagă cu vehemență că noul coronavirus ar fi o problemă reală.

Bolsonaro a refuzat sistematic să ia măsuri concrete de protejare a populației în lupta cu Covid-19, drept dovadă numărul mare de îmbolnăviri din această țară.

ADVERTISEMENT

„Oamenii vor vedea în curând că au fost păcăliți de către acești guvernanți și de marea parte a mass-media când vine vorba de coronavirus. Este un truc mediatic, puțină gripă”, declara Bolsonaro în urmă cu câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT
Tags: