ADVERTISEMENT
News

Președintele Braziliei spune că nu se vaccinează anti-Covid-19 de frica reacțiilor adverse: „Femei cu barbă” şi „transformări în crocodil”

Autor: Cerasela Stafie | 18.12.2020 | 21:16
Președintele Braziliei spune că nu se vaccinează anti-Covid-19 de frica reacțiilor adverse: „Femei cu barbă” şi „transformări în crocodil”
Președintele Braziliei spune că nu se vaccinează anti-Covid-19 de frica reacțiilor adverse: „Femei cu barbă” şi „transformări în crocodil” Sursa foto: Hepta.ro

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, în vârstă de 65 de ani, susține că nu o să se vaccineze împotriva Covid-19, fiindu-i frică de reacțiile adverse ale serului. Acesta a lansat ipoteze incredibile, mentionând „femei cu barbă” și „transformări în crocodil”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeful statului din America de Sud a lansat acuzații vehemente împotriva vaccinului produs de Pfizer în compania germanilor de la BioNTech.

În condițiile în care Brazilia este a treia în topul celor mai afectate țări, cu o campanie de vaccinare ce se anunță haotică, planul de imunizare fiind tardiv și criticat de oamenii politici, declarațiile președintelui discreditează și mai mult vaccinarea.

ADVERTISEMENT

Președintele Braziliei refuză vaccinarea anti-Covid-19. Declarații controversate

„În contractul Pfizer scrie foarte clar: ‘nu suntem responsabili pentru niciun fel de efecte secundare’. Dacă te transformi în crocodil, este problema ta”, a spus Jair Bolsonaro, în timpul unui discurs, potrivit Agerpres, care citează AFP.

„Dacă devii superman, dacă unei femei începe să-i crească barbă sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, ele (laboratoarele) nu au nimic de-a face cu aceasta”, a completat șeful statului.

ADVERTISEMENT

Președintele brazilian făcea referire la vaccinul produs de gigandul farmaceutic Pfizer, ser testat în țara pe care o conduce și deja aprobat și folosit pentru vaccinarea polulației în țări ca Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Curtea Supremă a Braziliei a decis, neluând în considerare părerile lui Bolsonaro, că vaccinarea este obligatorie în Brazilia, dar nu forțată. Acest lucru înseamnă că autoritățile vor putea să amendeze sau să le restricționeze accesul oamenilor nevaccinați în diferite locuri, fără a-i constrânge să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

„Vaccinul, odată ce va fi certificat de (agenţia de reglementare în domeniu) Anvisa, va fi accesibil tuturor care îl vor. Însă eu, eu nu mă voi vaccina. Unii spun că dau un prost exemplu. Însă imbecililor, idioţilor care spun asta, le răspund că am fost deja contaminat cu acest virus, am anticorpi, şi atunci de ce să mă vaccinez?”, a subliniat președintele Braziliei, amintind că a trecut prin această experiență.

La 212 milioane de locuitori, Brazilia a întregistrat 7,120,103 de cazuri pozitive cu SARS – CoV – 2, de la începutul pandemiei, potrivit Woldometers. Nici numărul oamenilor care au murit nu este unul mic, 184,992 de persoane și-au pierdut viața în urma infecției cu respectivul virus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!