News

Președintele Casei Naționale de Pensii, demis de Ludovic Orban după aproape 5 luni în fruntea instituţiei

27.04.2020 | 22:51
Presedintele Casei Nationale de Pensii demis de Ludovic Orban dupa aproape 5 luni in fruntea institutiei
ADVERTISEMENT

Decizie surprinzătoare a lui Ludovic Orban, care l-a revocat din funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii Publice pe Laurențiu Țenț.

Președintele Casei Naționale de Pensii, demis

Atribuțiile lui Tenț vor fi preluate de Tomiță Murgoci, secretarul general al instituției, până în momentul în care va fi numit un conducător oficial.

ADVERTISEMENT

Demiterea subită a lui Țenț din postura de președinte al Casei Naționale de Pensii vine în plin scandal al pensiilor, conform DC News.  Opoziția îi acuză pe cei din PNL că nu au nici cea mai mică intenție să majoreze pensiile cu 40% în toamnă, însă cei din PNL dau asigurări că acest lucru se va întâmpla.

Intențiile PNL sunt complicate de pandemia de coronavirus care secătuiește bugetul României în vreme de criză. Mai mult, România va fi lovită de o secetă puternică și de un șomaj crescut, astfel că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pensiile.

ADVERTISEMENT

Momentan, ministrul Florin Cîțu și premierul Ludovic Orban dau asigurări că există bani pentru pensii în următoarele luni, însă în toamnă se va discuta ipotetica majorare a pensiilor cu 40%.

Mandat de aproape cinci luni pentru Țenț

Laurențiu Țenț a rezistat doar câteva luni la șefia Casei Naționale de Pensii. În luna decembrie, Țenț l-a înlocuit pe Ioan Petru Căprariu, liderul numit de Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

În acel moment, Ludovic Orban declara că instituția trebuie modernizată neapărat pentru că este „complet neadaptată secolului XXI”. Orădeanul Laurențiu  Ţenţ are 38 de ani şi ocupase funcţia de director adjunct al Casei de Pensii Bihor. Licenţiat în Drept la Oradea şi funcţionar de carieră, lucrase anterior la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor.

Țenț primise credit cinci ani din partea lui Ludovic Orban, însă a rezistat aproape cinci luni la șefia instituției.

ADVERTISEMENT