News

Preşedintele Chinei a cerut OMS să amâne avertizările despre coronavirus în luna ianuarie! Dezvăluiri uluitoare făcute de presa germană

10.05.2020 | 18:02
Presedintele Chinei a cerut OMS sa amane avertizarile despre coronavirus in luna ianuarie Dezvaluiri uluitoare facute de presa germana
ADVERTISEMENT

Der Spiegel susţine că preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut personal directorului general al OMS, Tedros Adhanom să “amâne avertizarea” globală privind coronavirus, într-o conversaţie pe care au avut-o în ianuarie. 

Preşedintele Chinei a cerut OMS să amâne avertizările despre coronavirus în luna ianuarie!

Nemţii au citat surse din Serviciile de Informaţii Federale germane, cunoscute şi ca ‘Bundesnachrichtendienst’ (BND). Iar, conform BND: “Pe 21 ianuarie, liderul chinez Xi Jingping i-a cerut directorului Tedros Adhanom de la OMS să nu facă publice informaţiile privind infectarea de la om la om şi de a amâna avertizarea unei pandemii”

ADVERTISEMENT

Germanii consideră că politica urmată de China privind secretizarea informaţiilor a dus la pierderea a 4-6 săptămâni cu noul coronavirus la nivel global. Ulterior, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis un comunicat de presă:

“Dr. Tendros şi preşedintele Xi Jingping nu au vorbit pe 21 ianuarie şi niciodată nu au dialogat prin telefon. Astfel de materiale false detractează eforturile OMS şi ale lumii în încercarea de a stopa epidemia de COVID-19”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

“China a confirmat transmiterea de la om la om a noului coronavirus pe 20 ianuarie”

Reprezentanţii OMS au venit şi cu argumente: “China a confirmat transmiterea de la om la om a noului coronavirus pe 20 ianuarie (cu o zi înainte de discuţia la telefon). OMS a declarat public pe 22 ianuarie că informaţiile colectate sugerează că virusul se transmite de la om la om în Wuhan”

Însă, dacă aceste informaţii ar fi adevărate, acestea ar consolida afirmaţia preşedintelui Trump că OMS este “concentrată pe China”. În aprilie, administraţia Trump a susţinut că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a devenit “instrument de propagandă chineză”, iar preşedintele american a luat decizia de a opri finanţarea organizaţiei.

ADVERTISEMENT

Trump: “Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost un dezastru”

Donald Trump nu s-a oprit şi la ultimul interviu acordat în urmă cu o săptămână pentru postul american FOX a decalrat: “Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost un dezastru în acest caz. Tot ce au comunicat a fost greşit şi au luat partea Chinei.

Tot ceea ce fac este să fie de acord cu China, indiferent de ceea ce China vrea. Aşa că, ţara noastră a plătit 450 de milioane de dolari pe an către OMS şi China plăteşte 38 de milioane pe an, dar au politizat totul mai mult decât toţi liderii noştri până acum.

ADVERTISEMENT

Ceea ce au făcut, ceea ce OMS a făcut, a fost să rateze fiecare şansă şi noi nu o să rezolvăm asta”, a tunat Trump la adresa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

ADVERTISEMENT