Sport

Președintele CNCD se opune vehement „regulii 40%” impusă de ministrul Eduard Novak: „Nu înțeleg această atitudine irațională!”

Csaba Asztalos, președintele CNCD, se opune vehement „regulii 40%” impusă de Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.
31.01.2023 | 21:52
Presedintele CNCD se opune vehement regulii 40 impusa de ministrul Eduard Novak Nu inteleg aceasta atitudine irationala
Președintele CNCD se opune vehement „regulii 40%” impusă de ministrul Eduard Novak. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Csaba Asztalos consideră că atitudinea lui Eduard Novak este irațională explicând motivul pentru care o regulă în care sunt impuși jucători autohtoni în echipe reprezintă o măsură ineficientă, care se poate întoarce împotriva românilor.

Președintele CNCD se opune vehement „regulii 40%” impusă de ministrul Eduard Novak

Csaba Asztalos, președintele CNCD, se opune regulii „40% impusă” de către Eduard Novak, despre care spune că are o atitudine irațională:

ADVERTISEMENT

„Marea majoritate a jucătorilor sunt din țara respectivă. Federația de handbal și de volei au câștigat în primă instanță, noi am atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nu intră în vigoare o lege, ci un act administrativ. Poate fi atacată în instanță, gândiți-vă ce înseamnă să fie limitată libertatea de circulație a sportivilor români în statele Uniunii Europene”.

ADVERTISEMENT

„Dacă s-ar introduce astfel de reguli în Europa, unde am mai transfera jucători, și-așa avem dificultăți în a transfera jucători.

Ministerul nu poate să ia puncte echipelor, pentru că Federația poate face asta și din câte am înțeles eu Federația va ataca. Nu înțeleg această atitudine irațională!”, a mai spus Csaba Asztalos, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Nu am fost consultat instituțional!”

Csaba Asztalos a continuat și a explicat cum ar putea o astfel de regulă să fie întoarsă împotriva românilor plecați să muncească în străinătate, dezvăluind și că nu a fost consultat instituțional.

„Gândiți-vă că noi avem în Diaspora undeva la 4-5 milioane de români. Gândiți-vă ce ar însemna ca la o brutărie un patron să ceară să nu mai fie români, ci doar lucrători autohtoni.

ADVERTISEMENT

Nu am fost consultat instituțional înainte, știu conducători de cluburi care au arătat că au contracte pe 3-4 ani cu sportivi străini”, a continuat Csaba Asztoalos.

„Să vă mai spun ceva, în celelalte state, aceste reguli nu se aplică. Nu așa se crează jucători naționali. Regula este aceeași pentru echipele care aparțin de ministere”, a mai spus președintele CNCD.

ADVERTISEMENT
Tags: