Preşedintele Comisiei Europene: Daca Turcia reintroduce pedeapsa cu moartea, îşi ia adio de la UE

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
27/07/2016, 00:00
Preşedintele Comisiei Europene: Daca Turcia reintroduce pedeapsa cu moartea, îşi ia adio de la UE

Turcia, care a fost vizata de o tentativa de lovitura de stat pe 15 iulie, nu este, deocamdata, in situatia de a adera la Uniunea Europeana si nu va fi niciodata, daca introduce pedeapsa cu moartea, a declarat luni presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

“Cred ca Turcia, in starea in care se afla, nu este in situatia de a putea sa adere in curand sau peste mai mult timp”, a spus Juncker intr-un interviu acordat France 2.

“Daca Turcia, maine dimineata, va reintroduce pedeapsa cu moartea, vom opri imediat negocierile, pentru ca o tara care are in legislatie pedeapsa cu moartea nu are ce cauta in Uniunea Europeana”, a adaugat el.

Dupa o lunga faza de blocaj, europenii si turcii au facut, la sfarsitul lui iunie, un pas si au deschis un nou capitol de negociere, cu privire la chestiuni bugetare.

Europenii au acceptat sa faca acest lucru in cadrul acordului cu Ankara in vederea opririi valului de refugiati care incearca sa ajunga din Turcia in Europa.

Negocierile de aderare au inceput in 2005, insa avanseaza foarte incet.

Mai multi lideri europeni au avertizat inca de saptamana trecuta ca, daca Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea dupa tentativa de puci, asa cum a sugerat presedintele Recep Erdogan, procesul de aderare a tarii la UE va fi inchis.

De asemenea, secretarul american de stat, John Kerry, a avertizat Turcia ca daca nu sunt respectate principiile democratice, si-ar putea pierde statutul de membru NATO.

Sursă: www.ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali a dezvăluit cum l-a transferat pe Alexandru Stan. “Am zis că-l iau împrumut o săptămână şi îl trimit înapoi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×