News

Anunț important despre prețul polițelor RCA: “Sper să intervină Guvernul prin ordonanță de urgență”

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a vorbit despre creșterea prețurilor pentru polițele RCA și a precizat că această situație putea fi evitată.
15.12.2021 | 08:01
Anunt important despre pretul politelor RCA Sper sa intervina Guvernul prin ordonanta de urgenta
ADVERTISEMENT

Prețul polițelor RCA a crescut foarte mult la noi în țară, dar preşedintele Consiliului Concurenţei spune că acest lucru ar fi putut fi evitat foarte ușor.

Bogdan Chiriţoiu a precizat că românii se confruntă cu o serie de probleme, inclusiv cea cu facturile mari la energie, dar anumite situații sunt create chiar de noi.

ADVERTISEMENT

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „La RCA ştim de mult că legea are hibe”

În acest sens, el a dat exemplul polițelor RCA, și chiar a spus că se cunoaștea faptul că „legea are hibe” și că ele se puteau corecta foarte ușor, dar dintr-un motiv sau altul nimeni nu a intervenit pentru a face această schimbare de care era nevoie.

Astfel, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a precizat că nu este vina nimănui că cel mai mare operator de pe piața RCA s-a prăbușit, acesta vorbind despre cazul City Insurance, care avea milioane de clienți și a dat faliment.

ADVERTISEMENT

“Dacă probleme, cum sunt cele din sectorul energetic, inflaţie, putem spune că nu sunt specific româneşti, sunt în contextul european, avem şi probleme pe care le creăm singuri, precum RCA.

N-are nimeni nicio vină în Europa că la noi s-a prăbuşit cel mai mare operator pe piaţa de RCA, că preţurile au crescut (…)

ADVERTISEMENT

La RCA ştim de mult că legea are hibe, ştim cum putem corecta aceste hibe, dar nu o facem”, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul conferinţei PRIA Competition.

Bogdan Chiriţoiu, despre creșterea prețurilor RCA:  „Am refuzat să punem în aplicare soluţia”

Efectul este unul simplu: s-a creat un dezastru, pe care nimeni nu știe cui să îl atribuie, mai spune Bogdan Chiriţoiu, care a transmis și că sunt căutați vinovați sau țapi ispășitori.

ADVERTISEMENT

Răspunsul este unul deloc complicat, spune el. Problema era una cunoscută, soluția la fel, dar nu s-a dorit punerea ei în aplicare, motiv pentru care am ajuns în situația în care suntem azi cu polițele RCA.

Eventual mai căutăm şi nişte vinovaţi, ne imaginăm nu ştiu ce carteluri sau nu mai ştiu ce, căutăm ţapi ispăşitori în stânga şi-n dreapta.

Ştiam foarte bine problema, ştiam soluţia, dar am refuzat să punem în aplicare soluţia”, a mai precizat el.

Bogdan Chiriţoiu a precizat că speră ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă pentru legea polițelor RCA.

„Amendamentele discutate în Parlament nu au fost adoptate, nu ştiu de ce. Sper să intervină Guvernul prin ordonanţă de urgenţă”.

ADVERTISEMENT