News

Președintele Consiliului European susține aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis: ”Avem susţinere pentru o decizie pozitivă anul acesta”

Klaus Iohannis a declarat că preşedintele Consiliului European, Charles Michel, susţine eforturile României privind aderarea la spaţiul Schengen anul acesta
27.03.2023 | 17:27
Presedintele Consiliului European sustine aderarea Romaniei la Schengen Klaus Iohannis Avem sustinere pentru o decizie pozitiva anul acesta
Președintele Consiliului European este convins că România trebuie să adere la Schengen Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European. În cadrul conferinței de presă care a urmat întâlnirii, președintele român a subliniat faptul că Charles Michel susține accederea României la spațiul Schengen.

Președintele Consiliului European susține aderarea României la Schengen

“Am avut astăzi (luni n.r.) şi un schimb de vederi pe tema aderării României la spaţiul Schengen şi a rolului ţării noastre în garantarea securităţii frontierei externe a Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Avem în acest proces susţinerea preşedintelui Consiliului European în vederea adoptării unei decizii pozitive privind aderarea anul acesta”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a anunţat că Charles Michel va efectua luni o vizită la Centrul Operaţional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Acolo, a mai explicat liderul de la Cotroceni, președintele Consiliului European va putea observa acţiunea concretă de consolidare a securităţii frontierelor externe ale Uniunii Europene “prin tehnologie de ultimă generaţie şi o capacitate de supraveghere în timp real a situaţiei de la frontieră, care să permită gestionarea eficientă şi rapidă a posibilelor situaţii de criză”.

Şeful statului a prezentat și demersurile în care România s-a implicat constructiv pentru implementarea rapidă a concluziilor pe migraţie agreate în luna februarie.

ADVERTISEMENT

“În acest sens, proiectul pilot la frontiera româno-sârbă pe care l-am agreat cu Comisia Europeană va permite ţării noastre să împărtăşească bunele practici în materie de gestionare a frontierelor externe”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a subliniat că sprijină eforturile României privind aderarea la spaţiul Schengen. “Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spaţiul Schengen. Este clar pentru mine că România a îndeplinit toate obligaţiile necesare pentru a adera şi sper că se va găsi o soluţie posibilă şi o să fac tot ce pot eu pentru a obţine această decizie cât mai curând.

ADVERTISEMENT

Este un obiectiv comun al nostru în 2023. O să continuăm să lucrăm împreună. Eu înţeleg această dezamăgire a cetăţenilor. Aş vrea să pot să spun oamenilor din România că există şi sprijin la nivel european ca România să adere la spaţiul Schengen cât mai curând posibil”, a afirmat Charles Michel

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”