News

Președintele Consiliului European vede un „risc de izbucnire al celui de-al III-lea Război Mondial”. Ce măsură consideră că ar duce la un conflict internațional

Președintele Consiliului European consideră că crearea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar duce la izbucnirea celui de-al III-lea Război Mondial.
07.03.2022 | 09:09
Presedintele Consiliului European vede un risc de izbucnire al celui deal IIIlea Razboi Mondial Ce masura considera ca ar duce la un conflict international
ADVERTISEMENT

Charles Michel consideră că o a treia conflagrație mondială ar fi putut începe dacă NATO ar fi decis crearea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina.

Președintele Consiliului European consideră că există „un risc de izbucnire al celui de-al III-lea Război Mondial”

Acesta a reafimat motivele pentru care o astfel de hotărâre a fost ferm respinsă, spre nemulțumirea președintelui Volodimir Zelenski, care chiar acuza la acel moment că NATO se va face responsabilă de moartea ucrainenilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Charles Michel consideră că Rusia ar considera că NATO ar intra în război dacă ar accepta o asemenea măsură, și de aici până la o altă conflagrație mondială ar fi doar un pas.

“O astfel de acţiune, în circumstanţele actuale, ar fi considerată drept o intrare a NATO în război, fiind, deci, un risc de izbucnire al celui de-al III-lea Război Mondial”, a afirmat Charles Michel, într-un interviu pentru France Inter.

ADVERTISEMENT

Ce spunea președintele Consiliului European despre amenințările cu războiul nuclear

De asemenea, președintele Consiliului European este de părere că orice amenințare în acest moment ar trebui luată în serios în acest moment, inclusiv cele cu un război nuclear.

“Eu cred că toate ameninţările trebuie luate în serios”, a spus acesta. În același timp, el a mai specificat și că este nevoie ca valorile din Ucraina și drumul pe care această țară și l-a ales trebuie respectate.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să tratăm foarte serios ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, este nevoie de protejarea valorilor pe care Ucraina le-a ales”, a informat el.

Totodată, Charles Michel a fost întrebat și despre sancțiunile care au fost date Rusiei după ce a decis invadarea Ucrainei, după ce s-a spus că ele reprezintă un război declarat Kremlinului.

ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului European a respins aceste afirmații.

“Au fost impuse aceste sancţiuni pentru a face rău regimului, pentru a limita cât mai mult posibil poziţia sa”, a transmis el.

ADVERTISEMENT