Fotbal international

Președintele Croației, critici dure după finala CM 2018! ”Jenant”

17.07.2018 | 21:33
Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a fost criticată dur în țară după finala CM 2018

Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a primit critici dure în țara sa natală după finala Campionatului Mondial 2018 în care a îmbrățișat toți jucătorii la premiere, dar și brigada de arbitri condusă de argentinianul Nestor Pitana. În schimb, presa din vest a lăudat-o și a scris despre ea că ”adevăratul star al turneului”.

Site-ul  24sata.hr a a criticat-o pe Kolinda Grabar-Kitarovic pentru că a fost mult prea exuberantă: ”Cuvântul de bază al lui Zlatko Dalic pentru acest mondial a fost umilința. Modestia a fost cea care i-a caracterizat pe jucătorii croați. Apoi talentul, sacrificiul, unitatea – au reprezentat țara cu demnitate. Au fost discreți, meticuloși, moderați, fără incidente, fără circ, fără paradă”.

Președintele Croației, critici dure după finala CM 2018: ”Prea multe săruturi”

”Toată lumea e de acord că jucătorii au fost adevărații ambasadori ai Croației, ei au atras simpatia întregii lumi prin comportamentul lor. Apoi a venit Kolinda și a stricat tot. Prea multă isterie, prea multe lacrimi, prea multe sărutări, prea multe izbucniri”, a mai scris sursa citată.

Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a fost criticată dur în țară după finala CM 2018
Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a fost criticată dur în țară după finala CM 2018

Fostul fotbalist Josko Jelicic i-a condamnat pe politicienii care se folosesc de succesul echipei croate pentru a-și face imagine. ”Din cauza lor suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană”, a spus Jelicic, iar scriitorul croat Danko Rabrenovic a catalogat comportamentul președintelui drept ”jenant” şi ”având ca obiectiv obţinerea de puncte electorale prin îmbrăţişarea tuturor. A vrut ca lumea să vadă cât de fair play e şi ce relaţii bune are. Eu mă aştept la altceva de la şeful statului”.

Populara preşedintă a Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, deşi are 50 de ani, a fost una dintre cele mai fermecătoare figuri de la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia la nivel de oficialităţi de stat.

Kolinda Grabar-Kitarovic s-a pupat şi s-a îmbrăţişat în mai multe rânduri cu omologul ei francez Emmanuel Macron, dar şi cu jucătorii şi arbitrii finalei, chiar şi în ploaie, şi nu s-a sfiit să îl însoţească la vestiarul Franţei pe preşedintele Emmanuel Macron, pentru a le ura noroc noilor campioni ai lumii.

Puţină lume ştie însă că frumoasa blondă ascunde şi o latură deloc plăcută, simpatiile pro-naziste. În noiembrie 2016, a fost acuzată că este pro-nazistă, după ce, în timpul unei vizite în Canada s-a pozat cu modelul de steag folosit în regimul ustaş.