Preşedintele CS Dinamo, Liliana Gafencu, demisă de Ministerul de Interne

Eduard Popa   
in Dinamo
08/02/2018, 14:27
Preşedintele CS Dinamo, Liliana Gafencu, demisă de Ministerul de Interne

“Am primit ieri în plic o hârtie prin care mi se aduce la cunoştinţă că mi se întrerupe mandatul cu data de 7.02.2018 şi se anunţa scoaterea la concurs a funcţiei de preşedinte al CS Dinamo. Acum la conducere a fost desemnat domnul Cosac, dar cum şi-a luat câteva zile de concediu, la conducere e domnul Marian Ştefan”, a declarat fosta campioană olimpică, pentru News.ro.

Liliana Gafencu sugerează că principalul motiv pentru care a fost demisă este faptul că ar fi cerut un control de audit: “Nu am cerut controale în mod special, aşa ar trebui să facă orice om care conduce o instituţie, pentru că e vorba de un patrimoniu uriaş, trebuie să aibă o analiză, un audit. Mi se pare corect. Controalele vor fi făcute publice de către organele competente. Anul acesta avem 70 de ani de tradiţie şi eu consider că emblema este pătată. Cu acea bază în centrul Capitalei care este o ruină, am crezut că lucrurile trebuie să se îndrepte. Dacă am deranjat pentru că am cerut legalitate, asta este, suntem ofiţeri de poliţie.”

Liliana Gafencu: „Am vrut să cheltuim bani pe perfomanţe, nu pe gloabe”

Multipla campioană olimpică la canotaj susţine că a găsit o situaţie deloc de invidiat la preluarea mandatului la CS Dinamo: “Am dorit să aduc oameni competenţi, dar unii oameni din club au fost reticenţi, probabil că am deranjat. Dar eu, ca ordonator de credit, nu mă joc. Am preluat o situaţie delicată, am cerut o analiză a rezultatelor tuturor secţiilor. Am dorit prioritizarea secţiilor, să cheltuim banii pentru performanţe, nu pentru nişte gloabe care termină pe locul 12 din 12. Nu se mai poate să dai bani de pomană. De ce au adus străini pe contracte mari şi sportivii români nu sunt pe terenuri? “, a mai spus Liliana Gafencu.

Liliana Gafecu a ocupat funcţia de preşedinte al CS Dinamo din luna septembrie a anului trecut, când a fost numită prin ordin de ministru pe o perioadă de şase luni, în locul Monicăi Iagăr. Fosta atletă s-a pensionat pe caz de boală, în septembrie 2017, la vârsta de 44 de ani. Pensionându-se înainte de 15 septembrie, Iagăr a putut beneficia de o pensie specială, mai mare decât salariul. Liliana Gafencu este triplă campioană olimpică, la Atlanta, Sydney şi Atena.

Ştirea MOMENTULUI

Francezii au un avantaj în finala CM 2018. Croații vin mult mai obosiți

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.